Laatste nieuws

Workshop meesterfotografie bij Museum MORE

Naar aanleiding van de fototentoonstelling ‘MORE Focus | Het trage lage land’ die momenteel te zien is in Museum MORE, geeft topfotograaf Bert Teunissen (1959) een workshop. Hoe kun je mensen prachtig vastleggen in hun eigen interieur? Hoe werk je met puur daglicht? Op zaterdag 30 juni deelt Bert Teunissen zijn ‘fotografiegeheimen’. 
Tijdens de workshop op zaterdag 30 juni neemt Teunissen de deelnemers mee naar de totstandkoming van zijn bijzondere Domestic Landscapes-serie. Enkele werken daaruit zijn te zien op de tentoonstelling van Museum MORE.

Domestic Landscapes
Bert Teunissen Steenderen 1 2005Bert Teunissen, Steenderen#1 , 2005De tijd lijkt stil te staan in zijn serie Domestic Landscapes. Bert Teunissen (Ruurlo, 1959) is hierbij sterk beïnvloed door zijn ervaring als achtjarig kind toen zijn geboortehuis volledig werd afgebroken tijdens de modernisering van zijn vaders zaak. Al twintig jaar reist hij door Nederland en Europa voor dit unieke project. Hij laat zich - met het licht van Vermeer - inspireren door het Rudy Kousbroek-citaat: "Niets is zo erg als de weg weten in een huis dat niet meer bestaat." Naast dit autonome werk fotografeerde Teunissen onder meer voor New York Times T Magazine, Wall Street Journal Magazine, G Star Raw, Albert Heijn, BEN, ING en KLM.

Vooraf aan de slag
Deelnemers aan de workshop kunnen vooraf een opdracht uitwerken. Op de website www.domestic-landscapes.com staan verschillende afbeeldingen en aan de deelnemers wordt gevraagd te bepalen wat deze beelden met elkaar verbindt en een soortgelijke situatie vast te leggen op één goed beeld (geprint op ong. 24x30cm) dat tijdens de workshop wordt besproken. Daarbij dient vooral te worden gelet op: standpunt, brandpunt, compositie, licht en diafragma. De eerste 20 aanmelders kunnen deze opdracht persoonlijk laten beoordelen door Bert Teunissen tijdens de workshop. Degene met het beste resultaat wint het tentoonstellingsboek!

De workshop is op zaterdag 30 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur in Museum MORE Gorssel.
Deelname kost € 68,50 en dat is inclusief koffie, thee, lunch en bezoek van de tentoonstelling na afloop. Het aantal plaatsen is beperkt en voor 20 juni aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Gorssel, 5 juni 2018

    

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends