Laatste nieuws

Workshops voor het nieuwe moestuinseizoen bij De Veldhof

Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe biedt in de winter van 2023 als opmaat naar het nieuwe moestuin­seizoen verschillende work­shops aan. Leer snoeien, enten en een eigen teelt­plan maken.

Snoeien
Trainingen winter 2023 kleinWorkshops winter 2023 bij Tuinderij De VeldhofPermacultuur docent Taco Blom verzorgt op zondag 15 januari 2023 een work­shop snoeien van fruit­bomen en klein fruit: fruit- en noten­bomen en bessen, bramen en fram­bozen. Hoe snoei je zorgvuldig en verantwoord? Wanneer snoei je en waarom? Hoe snoei je zodat je kunt stoppen met snoeien? Wat moet je per se niet doen? De work­shop is voornamelijk praktisch van aard en vindt plaats op Tuinderij De Veldhof.

Teeltplan
Tuinder Valérie van Dijck geeft op vrijdag 20 januari 2023 een work­shop ‘Maak je teelt­plan’: maak in een dag de basis voor het teelt­plan waarmee je het hele seizoen groenten en kruiden kunt oogsten. De work­shop is geschikt voor de kleine en grote moes­tuinier en wordt gegeven op een locatie in Zutphen.

Enten
Op vrijdag 10 februari 2023 laat Taco Blom op De Veld­hof in een work­shop zien hoe je kunt enten, stekken, af­leggen en snoeien. Fruit­gewassen tot productiviteit brengen vraagt kennis, inzicht en ervaring: de juiste rassen, de juiste onder­stam, de juiste plaatsing, het juiste onder­houd en verzorging. In deze training leer je zowel de theorie als de praktijk en maak je je eigen ent om mee te nemen.

Kijk op de website van Tuinderij De Veldhof voor meer informatie en opgave. De work­shops staan ook wat uitgebreider vermeld in de rubriek Agenda van Gorssel.nl.

Tuinderij De Veldhof
Valérie van Dijck
Hoek Veldhofstraat/Marsweg, Joppe
Tel. 06-49386227
Website


Redactie Gorssel.nl
14 december 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends