Laatste nieuws

WTC Gorssel houdt ATB-tocht in prachtig sneeuwlandschap

De Gorsselse Midwinterveldtoertocht die de Wieler Toer Club Gorssel jaarlijks in februari organiseert doet haar naam eer aan. Afgelopen zondag 10 februari telde de fietsclub 300 deelnemers bij deze fietstocht voor ATB en cyclocross. Dankzij de sneeuwval van zaterdagnacht en zondagochtend werden de deelnemers op een mooi parcours door een prachtig winterlandschap getrakteerd.


WTCmidwintertocht 10 kleinFietsen door een kerstkaart - Foto Willem de Rode“Alsof je door een kerstkaart reed, schitterend!”, aldus Gerard Rouwenhorst, organisator namens WTC Gorssel. “Met ongeveer 10 cm verse sneeuw op een mooie ondergrond was het echt wintersport”. Vroeg in de ochtend hebben vrijwilligers van WTC Gorssel het parcours gecontroleerd. Er werden geen gevaarlijke situaties door de sneeuwval geconstateerd. Hierna werd het hele parcours vrijgegeven en waren er geen aanpassingen in de route noodzakelijk.

WTC-midwinter-1771024px kleinBij de start, net zoals afgelopen jaren, bij de kantine van LTC Gorssel, kon gekozen worden uit drie afstanden; 35, 45 en 55 km. Voor de meeste deelnemers was de 45 km een mooi gemiddelde. Door de regen van de afgelopen dagen lag er op veel plekken modder onder de sneeuw verstopt. Dit maakte dat het fietsen niet overal helemaal vanzelf ging.

Maar uiteindelijk meldden alle deelnemers zich moe en voldaan bij de finish in de kantine van LTC Gorssel. Daar konden zij weer op adem komen met een kop erwtensoep, een broodje gehakt of een lekker bokbiertje.

WTC Gorssel kijkt tevreden terug op deze tocht en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende Omloop van Gorssel op 18 augustus.
 


Gorssel, 11 februari 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends