Laatste nieuws

WTC Gorssel organiseert de Nationale Parken Tocht

Na de eerste editie in 2019 heeft Wielertoerclub (WTC) Gorssel twee jaar op de handen moeten zitten, maar nu gaat de fietsclub er weer voor. Op zondag 12 juni 2022 houden zij een fietsevenement voor racefietsers die de prachtige natuur van twee Nationale Parken ten zuidwesten en noordoosten van Gorssel in één tocht weten te combineren. Nieuw dit jaar is een e-variant: een speciale 60 kilometer lange route voor e-bikers langs verschillende prachtige kastelen van de Achterhoek.

Racefiets
WTC NPT Routrekaart kleinRacefietsers kunnen kiezen uit diverse afstanden: een relaxed rondje van 75 of 90 km met fijne versnaperingen en goed uitgepijlde routes, of een langere uitdaging met 120 km, 165 km of zelfs de volledige 210 km.
Een team vrijwilligers van WTC Gorssel zorgt voor een uitstekende ervaring tijdens de tocht. Alle routes zijn volledig uitgepijld. Op de 75 en 90 km is halverwege één pauzepost. Langs de langere routes verzorgt de fietsclub afhankelijk van de afstand 2, 3 of zelfs 4 pauze­posten.

E-bike
Voor sportieve fietsers die genieten van mooie tochten, maar ook gebruik maken van elektrische onder­steuning, heeft WTC Gorssel dit jaar de Nationale Parken Tocht elektrisch bedacht. Deze 60 km lange tocht gaat door het gebied van de Wildenborch, gelegen tussen Gorssel, Vorden en Almen. In vroeger tijden heeft de dichter Staring in dit gebied gewoond. De tocht combineert verharde en onverharde paden door het prachtige natuur­gebied en langs de route zijn meerdere middel­eeuwse kastelen gelegen.
E-bikers kunnen op meerdere plaatsen langs de route terecht bij lokale horeca. Halverwege de tocht wordt door de WTC koffie met iets lekkers aangeboden.

Inschrijven
Start- en finish is bij voetbal­vereniging Gorssel, Markeweg 10, 7213 GC Gorssel. Daar kan de auto vlakbij worden geparkeerd en kan de fiets veilig worden gestald in een beveiligde fietsen­stalling. Ook zijn er douche- en omkleed­mogelijkheden. Na afloop is de kantine geopend voor versnaperingen of drankjes.
Door vooraf aan te melden bent u verzekerd van een plekje en gaat de door­stroming bij de start sneller.
Alle informatie en de inschrijf­pagina zijn te vinden op: www.nationaleparkentocht.nl

Starttijden:
165 en 210 km: 08.00 – 08.30 uur
75, 90 en 120 km: 08.30 – 10.00 uur
60 km e-bike: 10.00 – 12.00 uur

Kosten:
Tot 15 jaar gratis
15 jaar en ouder € 10,- ; NTFU-leden betalen € 8,-
 

Gorssel, 4 mei 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends