Laatste nieuws

WTC Gorssel organiseert een nieuw groots wielerevent

De Nationale Parken Tocht, dat is de naam van een groot wielerspektakel waar de Wieler Toer Club (WTC) Gorssel na ongeveer twee jaar voorbereiding met trots de eerste editie van aankondigt. Zondag 16 juni kunnen wielerfanaten kiezen uit prachtige routes van 75 tot 210 km door twee nationale parken.

Lange geschiedenis
WTCGorssel NPTaaWTC Gorssel heeft 32 jaar ‘de Omloop van Gorssel’ georga­niseerd. Dat was een wieler­evenement, waar een aantal jaren geleden MTB-tochten over onverharde paden aan werd toe­gevoegd. Voorzitter van de club Martijn Loot: “Na al die jaren werd het tijd voor vernieuwing van onze wegtocht die we al die jaren succesvol georganiseerd hebben. Dit jaar doen we het anders!” De leden van WTC Gorssel fietsen iedere week hun rondjes in de prachtige omgeving van bijvoor­beeld Salland, Twente en de Veluwe. Vanuit Gorssel zijn twee nationale parken binnen fietsbereik: Nationaal Park de Veluwe­zoom en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Martijn: ”Door het mooiste van onze weekend­tochten te combineren was het al snel duidelijk dat die nationale parken gecombineerd konden worden tot één route, die de mooiste gebieden uit onze omgeving verbindt: de Nationale Parken Tocht was geboren!”

Gemarkeerde routes van 75 tot 210 km
De Nationale Parken Tocht is niet alleen voor de echte wielren­fanaten. Voor zowel de geoefende als beginnende fietser zijn er een uitdagende afstanden te kiezen. Er zijn tochten ontwikkeld van 75, 90, 120, 165 en zelfs 210 kilometer.
De route van 75 km met de naam ‘WR Bikes route kort’ (genoemd naar sponsor WR Bikes uit Haarle) leidt de deelnemers over de Sallandse Heuvelrug, met o.a. de pittige Motieweg en de Holterbergweg. Weidse vergezichten, heidevelden, bossen en heuvels maken dit tot een prachtig route.
De 120 kilometer route (WR Bikes route lang) heeft een extra lus over de Luttenberg en Lemelerberg.

Verzorging onderweg
De 90 kilometer route (Keukenstudio Stormink route) gaat over Nationaal Park de Veluwezoom met de prachtige bossen en heide van de Loenermark. Ook hier staan heuvels garant voor flink wat hoogtemeters.
Door de verschillende trajecten met elkaar te combineren ontstaan prachtige routes van 165 en 210 unieke kilometers over beide nationale parken. Uitdagende routes met veel heuvels waar de geoefende wielrenners zich flink kunnen uitleven.
Op diverse punten langs de routes staan verzorgingsposten waar vrijwilligers sportdrank en versnaperingen serveren om de nodige verbrande calorieën aan te vullen.

De Nationale Parken Tocht is opgenomen in de landelijke kalender van de fietsbond NTFU. Verwacht wordt dat de prachtige en uitdagende routes honderden liefhebbers naar Gorssel zullen leiden.

Startlocatie
NPTFlyerFlyer van de Nationale Parken Tocht. Klik voor vergroting of open pdf onderaan dit artikelStart en finish van de Nationale Parken Tocht is bij de kantine van Voetbal­vereniging Gorssel, Markeweg 10 te Gorssel. Er kan gestart worden van 8.00 tot 10.30 uur (voor de langste afstanden kan tot 9.00 uur gestart worden). De deelnemers kunnen na afloop voor een hapje, drankje en mooie verhalen terecht in de kantine, terwijl de fiets even wacht in de bewaakte fietsenstalling.

Over WTC Gorssel
WTC Gorssel heeft ongeveer 70 leden. De vaste clubochtend is op zondag als er in drie snelheids­groepen een mooie ronde wordt gereden van gemiddeld zo’n 90 km. Daarnaast worden er in verschillende samen­­stellingen nog extra kilometers afgelegd. ’s Winters wisselen veel leden hun racefiets om voor een mountain­bike. Twee maal per jaar wordt een club­weekend georganiseerd naar een mooi fiets- of mountainbike­gebied. De club organiseert jaarlijks drie evenementen waar iedere liefhebber aan kan meedoen: de hierboven beschreven Nationale Parken Tocht, de Omloop van Gorssel (vanaf dit jaar exclusief voor MTB, op 18 augustus 2019) en de Heideveldtoertocht in begin november.

Inschrijven
Inschrijven voor de Nationale Parken Tocht kan op de dag zelf bij de start, maar vooraf reserveren (zie de links hieronder) kan ook. De eerste 100 voor­inschrijvers op de langste afstanden (120, 165 of 210 km) krijgen onderweg gratis koffie met gebak!

  

 
Gorssel, 28 mei 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends