Laatste nieuws

Nieuw Prinsenpaar Kakkersgat zaterdag ‘onthuld’

Naar goed gebruik begint het nieuwe carnavals­jaar op de elfde van de elfde. Omdat een goed feest daar natuurlijk bij hoort, vieren de Gorsselnarren het op zaterdagavond, 17 november 2018. Dan wordt ook het nieuwe Prinsenpaar ‘onthuld’.

Onthullen
Prinsenpaar2017 2018Prinsenpaar 2017-2018 Michiel en Mirjam, geflankeerd door Adjudant Simon en Hofdame Miranda.
Foto's: CV de Gorsselnarren
Dat ‘onthullen’ kunt u gerust letterlijk nemen. Het nieuwe Prinsen­paar wordt - verstopt in een fraaie creatie - het podium opgereden en onthuld zoals dat bij een nieuw monument in aanwezigheid van veel autoriteiten gebeurt. Het jaarlijks wisselende Prinsen­paar mag ook wel een monument van de lokale samen­leving genoemd worden. Al sinds 1978 vindt jaarlijks op of na 11 november de Prinsen­wissel plaats en de nieuwe Prins krijgt als teken van waardigheid de scepter, waarmee hij een jaar lang kan zwaaien. En tijdens carnaval krijgt hij zelfs het gezag over het dorp. Gelukkig hoeven we dat niet letterlijk te nemen.

Officieel
Op zaterdag 17 november zullen dus het nieuwe Prinsenpaar en hun adjudant en hofdame worden bekend gemaakt. Zij zijn dan de opvolgers van Prins Michiel de Wild, Prinses Mirjam de Wild, Adjudant Simon Cohen en Hofdame Miranda Janssen. Het is een al even ludiek als officieel gebeuren, maar de Gorsselnarren vieren dat natuurlijk in stijl met een groot feest. DJ Rob zal een uitbundig dansfeest in de stijl van de jaren '80 en ’90’ verzorgen.

Residentie de Roskam
Gorsselnarren2018Leden van CV de Gorsselnarren Het feest vindt plaats in Residentie de Roskam, de grote zaal achter Loetje. Mede op aandringen van de carnavals­vereniging heeft Loetje die naam aan het zalen­centrum gegeven, als herinnering aan het eeuwenoude HR De Roskam.

Maatschappelijk
Voorafgaand aan en tijdens carnaval zullen het Prinsen­paar en hun gevolg vele bezoeken brengen aan bijvoorbeeld verzorgings­huizen. Niet alleen feest dus, maar ook maatschappelijke betrokken­heid. Tijdens carnaval, in 2019 van vrijdag 1 t/m zondag 3 maart, heet Gorssel ‘Kakkersgat’ en zijn er feesten zoals Gorssel Draait Door (met veel sketches waarin bekende personen en lokale politiek op de hak worden genomen,) het Groot Gekostumeerd Bal, Senioren­carnaval, Kinder­carnaval en Haringparty.

Het feest rondom de Prinswissel begint op 17 november om 20.30 uur; zaal open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.
 

  

Redactie Gorssel.nl
14 november 2018

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends