Laatste nieuws

Zeer geslaagde Triathlon van Gorssel

Ervaren en professioneel, jong en oud, het was een brede groep sportievelingen die zondag 31 mei jl. meedeed aan de 1/8-triathlon en Kids Swim Run in zwembad de Boskoele. Zij combineerden een sportieve prestatie aan een goed doel: een knuffel voor zieke kinderen.

Zwemmen, fietsen, lopen
Triathlon31-5-15 1Om 9.00 uur stonden de eerste deelnemers al bij de inschrijving. Sommigen een beetje zenuwachtig omdat het de eerste keer was en anderen heel professioneel alsof het een dagelijkse routineklus was. Het verschil was mooi om te zien, maar allen hebben ze de triathlon voltooid. Daar zat geen verschil in. De deelnemers startten in drie series, elke serie begon met zwemmen in zwembad De Boskoele.
Triathlon31-5-15 2Na 20 baantjes klommen ze uit het zwembad om richting het parc fermé te gaan. Daar helm op, fietsschoenen aan en door voor 20 km fietsen. Het parcours lag in de omgeving van Gorssel en richting Harfsen/Almen. Na een stuk door de mooie natuur te hebben gefietst was het tijd voor de loopschoenen. De overgang van fietsen naar lopen was pittig, maar het loopparcours van 5 km door de Gorsselse bossen maakte veel goed!

Toptijd
Alle deelnemers zijn goed over de finish gekomen. Sommigen hadden een toptijd en kwamen in de top drie terecht. Bij de heren was de eerste plaats voor André Aanstoot. Tweede en derde werden Tim Zoetebier en Bjorn Luchies. Bij de dames waren de nr 1: Deborah Wissink, nr 2: Laura Diewes, nr 3: Merel Broekhof. 

Kids Swim Run
Triathlon KidsSwimRun-325pxKids Swim RunNiet alleen de volwassenen waren intensief aan het sporten, maar ook de kinderen uit Gorssel. 25 kids deden mee aan de Kids Swim-Run. Ze zwommen zes baantjes  om vervolgens een rondje van 1 km te rennen over het veld van Zwembad De Boskoele. 
Na afloop kregen alle kinderen  een ooievaarknuffel van de Stichting Geef een knuffel. Deze stichting zet zich in voor taaislijmziekte.

Tot volgend jaar!
Het is een goed gevoel om sportieve prestaties te koppelen aan een goed doel. Dus, na dit geslaagde evenement wil de  organisatie alleen maar zeggen: tot volgend jaar!


Gorssel, 1 juni 2015

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends