Laatste nieuws

Zeevaart zichtbaar en hoorbaar in 't Trefpunt

Shantykoor 'Op Koers' organiseert ook dit jaar weer het shantykorenfestival. Naast 'Op Koers' zijn nog vier andere gerenommeerde koren geselecteerd voor dit zangfeest. Door de variatie in zangstijlen en klankkleuren, oude zeemansliederen en moderner repertoire, luisterliedjes en meezingers bedient het festival een breed publiek. Kwaliteit en gezelligheid staan centraal. 

65 zeemannen
Shantykoren2013 JTEFoto van het Shantykorenfestival van 9 maart 2013. Foto: Janny Schiphorst‘Op Koers’ is een 65 leden tellend Shantykoor met leden uit de wijde omgeving van Gorssel. Het koor verzorgt tot groot plezier van het publiek al vele jaren veel optredens in zorginstellingen en woon-zorgcomplexen in de regio en neemt deel aan festivals, buiten­manifestaties en andere evenementen waar ze spraakmakende optredens verzorgen in uitverkochte zalen. Voorbeelden hiervan zijn de Tolkamer kadedagen, de Gondelvaart in Warnsveld en de kerstmarkt in de Lebuïnuskerk in Deventer.
Het repertoire bestaat uit zeemanliederen, songs over de zee, kroegen, rivieren, verre landen, verlangen naar zee, thuis en kameraadschap, gezongen in het Nederlands, Duits en Engels. Het repertoire is modern en onderhoudend. Entertainment en gezelligheid zijn troef.

15 maart in 't Trefpunt
Dit jaar zijn naast ‘Op Koers’ opnieuw vier andere gerenommeerde koren geselecteerd om het festival op te luisteren. Het ‘Sokkenbuurt Zeemanskoor’ uit Ughelen verdedigt de wisselbeker. Vanwege de enthousiaste uitstraling van ‘De Oostvaarders’ uit Almelo, is dit koor opnieuw uitgenodigd. Nieuwkomers zijn ‘Kantje Boord’ uit Vaassen en ‘De Leesangers’ uit Enter.
Bijzonder aan dit festival zijn de tentoongestelde fraaie, authentieke objecten uit de zeevaart. Deze maken deel uit van de unieke verzameling van Hennie van der Most. Het festival biedt een uitgelezen kans om deze nautische objecten te bezichtigen.
Het festival is op zaterdag 15 maart van 10.30 uur tot 18.00 uur in Sport en Cultureel Centrum ’t Trefpunt, Molenweg 53 te Gorssel. 
De entreeprijs bedraagt € 5, - voor volwassenen; kinderen betalen € 2,50.


Meer:


Gorssel, 5 maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends