Laatste nieuws

Zelf oogsten bij De Veldhof

Gemeenschapsgesteunde landbouw
Veldhof kleinZelf groente oogsten bij De VeldhofHet principe van het 'zelfoogsten' is gebaseerd op CSA (Community Supported Agri­culture). Als ‘zelfoogster’ met een abonnement heb je een aandeel in de oogst die je weke­lijks komt oogsten, na een bericht waarin het assortiment van de betreffende week toe­gelicht wordt. Tijdens het zelfoogst­seizoen bestaat het assortiment onder meer uit de volgende groenten: sla, andijvie, zomerwortel, courgette, tuinbonen, peulen, paksoi, bieten, snijbiet, peterselie, aardappel, ui en knoflook. Er zijn verschillende abonnement pakketten.

Tuinderij De Veldhof
Tuinderij De Veldhof is een gemeenschapsproject, begonnen door mensen uit Gorssel die groenten, kruiden en fruit willen eten die op de meest natuur­lijke manier geteeld zijn en uit hun eigen buurt. Naast het tuinieren is voorlichting een belangrijk doel. In de toekomst worden op de tuin­derij ook meer cursussen gegeven, onder andere over natuurlijke voeding en het natuurlijk moes­tuinieren. Het past in de gedachte van de tuinderij om zoveel mogelijk jongeren te laten zien waar ons voedsel vandaan komt en hoe het geteeld wordt. De tuin is daarom voor iedereen geopend en de nieuwe natuur­speelplaats is een verzamelplek voor allerlei educatieve projecten.

Informatiemiddagen
Op woensdag 17 april en zaterdag 27 april 2019 legt tuinder Valérie het principe van het zelf­oogsten uiten laat ze zien hoe de diverse soorten groenten geoogst kunnen worden. 
Belangstellenden zijn welkom tussen 14.00 en 16.00 uur op de tuinderij op de hoek van de Veldhofstraat en de Marsweg in Joppe.

 

Valérie van Dijck
Tel. 06-49386227
Website


Gorssel, 6 april 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends