Laatste nieuws

Zelfoogstseizoen De Veldhof op 8 mei van start

Groenten oogsten naar eigen wens, wanneer het je uitkomt. Vers, lokaal en op natuurlijke wijze geteeld. Dat kan weer vanaf woens­dag 8 mei 2024 met een abonnement (oogst­aandeel) op tuinderij De Veldhof in Joppe. Nieuwe abonnees zijn welkom en voor wie meer wil weten is er op 21 april op de tuin een informatiemiddag.

Zelfoogst
Veldhof kleinTuinderij De Veldhof in JoppeAbonnementhouders kunnen bij De Veldhof van mei tot en met december, elke woensdag tot en met zondag, zelf groenten komen oogsten. Het principe van 'zelf­oogsten' met een abonnement betekent dat je als het ware een aandeel hebt in de tuin en daarmee in de oogst. In de praktijk kun je wekelijks minstens zes soorten groenten oogsten uit de volle grond of in de tunnelkas. Naast groenten zijn er ook verse kruiden en zo nu en dan fruit zoals fram­bozen, bessen en rabarber. Daarnaast kunnen er in de zomer­maanden ook bloemen worden geplukt.

De Veldhof
VeldhofDrone kleinOverzichtelijke teeltbeddenTuinderij De Veldhof is een gemeenschaps­project, gebaseerd op de principes van de perma­cultuur. Naast de moestuin en het voedsel­bos is voorlichting een belangrijk doel. Er worden cursussen gegeven over bij­voorbeeld natuurlijke voeding en het natuurlijk moes­tuinieren. De tuinderij is centraal gelegen en gemakkelijk bereik­baar vanuit Gorssel, Epse en Eefde. De teelt­bedden met groenten zijn overzichtelijk en ruim ingedeeld en liggen dicht bijeen. Een tekening van de tuin wijst de weg en bij elk gewas is een bordje te vinden met oogst­instructies. Iedere week ontvangen deelnemers een bericht waarin het assortiment van die week wordt toegelicht. 

Informatiemiddag zelfoogsten
Voor mensen die meer willen weten over het zelf oogsten en de abonnementen is er op zondag 21 april 2024 op de tuinderij een (inloop) informatie­middag. Tuinder Valérie van Dijck legt het principe van het zelf­oogsten uit en laat zien hoe je diverse soorten groenten kunt oogsten. 
Belangstellenden zijn op 21 april welkom tussen 12.00 en 16.00 uur op de tuinderij (aanmelden niet nodig). Meer weten over De Veld­hof en zelf oogsten? Kijk op www.tuinderijdeveldhof.nl/deelnemen.

Tuinderij De Veldhof
Hoek Veldhofstraat/Marsweg in Joppe (vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen. De tuinderij zit net over het spoor rechts)
Website


Gorssel, 2 april 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends