Laatste nieuws

Zes tuinen open tijdens Tuinrondje Gorssel

In 2021 vindt de derde editie van het ‘Tuinrondje Gorssel’ plaats. Zes tuineigenaren in en rond Gorssel delen hun tuinplezier graag met andere liefhebbers en stellen hun tuin op 24 en 25 juli open voor bezoekers.
Deelnemende tuinen in Gorssel zijn Theetuin Kamperfoelie, tuin De Hoefslag en tuin De Flierderbloesem. In Eefde doen mee Het Klapzand en De Isselwaard; in Kring van Dorth is dat In de tuin van Dorth. De tuineigenaren: “De tuinen zijn allemaal verschillend, maar dat maakt het Tuinrondje juist zo leuk. Vorig jaar waren er heel veel bezoekers. Je kon merken dat mensen er na de eerste coronaperiode heel graag op uit gingen. We zitten nu nog steeds met de coronaperikelen, maar in de tuinen kan overal goed afstand gehouden worden. We zetten ons tuinhek weer met veel plezier open!”.

De tuinen
Tuinrondje Hoefslag kleinDe HoefslagDe Hoefslag, Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel, Mieke en Hans Geerlink
Aan de rand van het dorp Gorssel ligt verscholen achter de bebouwing aan De Hoefslag en omzoomd door oude bomen een verrassende landschapstuin met een oppervlakte van ongeveer 3700 m2. Als je door de poort de tuin inloopt, zie je een verrassend weidse tuin, die een mooie overgang vormt naar de achterliggende weilanden en het buitengebied van landgoed Amelte. De tuin heeft golvende borders langs een slingerend gazon. Veel grassen en natuurlijk uitziende groepen vaste planten zorgen voor een gevoel van ruimte en rust.Tuinrondje Kamperfoelie kleinTheetuin Kamperfoelie

Theetuin KamperfoelieKamperweg 1a, 7213 AP Gorssel, Judith en Otto van Harmelen
Theetuin Kamperfoelie ligt aan de rand van Gorssel op een idyllische plek, verscholen onder monumentale bomen, maar met een weids uitzicht. De tuin heeft een oppervlakte van ruim anderhalve hectare. Er is een binnentuin met vaste planten, zomerbollen en rozen. De buitentuin is landschappelijk ingericht met struikenborders, een boomgaard, moestuin en een grote vijver. 

Tuinrondje Flierderbloesem kleinDe FlierderbloesemTuin de Flierderbloesem, Flierderweg 3, 7213 LT Gorssel, Sara Wink
Tuin de Flierderbloesem, aan de rand van Gorssel, is een groene oase met een oppervlakte van 2.000 m2. Een eigentijdse variatie op de border kenmerkt het ontwerp. Vaste planten zijn op verrassende wijze vermengd met siergrassen, bijzondere eenjarige planten, struiken en bomen. Verharde en onverharde paadjes leiden naar steeds een ander deel van de tuin. Verder zijn er een kleine boomgaard en een moestuin. 

Tuynrondje Klapzand kleinHet KlapzandHet Klapzand, Flierderweg 10a, 7211 LN Eefde, Hester Kramer
Verborgen aan een zandweg, 800 meter van De Flierderbloesem, ligt tuin Het Klapzand.
Een ruim 2.000 m2 schaduwrijke bostuin met enkele zonnige borders, met kronkelende bospaadjes en een vijver. De tuin heeft veel robuuste vaste planten zoals floxen en daglelie, en heesters, zoals Camelia, Cornus kousa, Japanse esdoorn en Bamboe. Tuinrondje Dorth kleinIn de tuin van Dorth

Tuinrondje Isselwaard kleinDe IsselwaardDe Isselwaard, Mettrayweg 65, 7211 LC Eefde, Geertje de Jong
In het buitengebied van Eefde ligt klein landgoed De Isselwaard. Achter de bosrand van de Oude Mettrayweg leidt een kronkelende oprijlaan, omzoomd door rododendrons, naar de weidse landschapstuin met een oppervlakte van een hectare. Er is een majestueuze walnoot van 130 jaar oud en er zijn diverse borders met vaste planten, heesters, siergrassen. Aan de zuidkant is een grote open weide met boomgaard en een poel, en in het westen hebben bezoekers een prachtig uitzicht op de weidsheid van de ‘IJsselwaarden’. 

In de tuin van Dorth, Bathmenseweg 10, 7216 PB Kring van Dorth, Lily de Boer
In Kring van Dorth ligt ‘De Nieuwe Haar’, een monumentale boerderij uit 1912. Het perceel van bijna een hectare voormalig weiland is in 2013 beplant en bestaat inmiddels uit twee boomgaarden, een wilde (bloemen)wei, een houtsingel, een groenten- en kruidentuin en een weelderige cottagetuin met vijver en insectenmuur. Er zijn diverse charmante plekjes om te zitten, te ontspannen en te genieten van de imposante vergezichten en de stilte die er heerst.

Informatie
Tuinrondje2021Kaart kleinHet Tuinrondje Gorssel vindt plaats op 24 en 25 juli 2021. De tuinen zijn open van 10.30 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt € 3,00 per tuin per persoon. Ook is bij elke tuin een passe-partout te koop voor € 14,00 waarmee alle zes tuinen bezocht kunnen worden. 
Het bos-, uiterwaarden en coulissenlandschap van Gorssel en omgeving verbindt de zes tuinen binnen een straal van circa 8 km. De tuinen zijn goed met de auto te bereiken: de route door het aantrekkelijke landschap per fiets afleggen biedt een extra ervaring. 


Gorssel, 17 juli 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends