Laatste nieuws

Zilveren Knoop voor Erik Stormink

Vanmiddag ontving Erik Stormink uit handen van burgemeester Van ’t Erve een Zilveren Knoop. Erik kreeg de Zilveren Knoop als blijk van waardering voor zijn verbindende rol in Gorssel en de regio.

Verbindende rol
Stormink ErikErik StorminkHet college van B&W geeft Erik Stormink de knoop als waardering voor zijn verbindende rol in Gorssel en de regio. Eriks visie op ondernemen is: “Je kunt het niet langer alleen doen, je moet een ecosysteem van vertrouwde partners om je heen bouwen, waarmee je samen naar de wereld kijkt. Dat kan alleen als je verbinding weet te maken en voldoende veiligheid weet te creëren om met elkaar te blijven samenwerken”.

Gorssel Buitengewoon
Onder het voorzitterschap van Erik Stormink verbond ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon zich met andere ondernemersverenigingen en ging de vereniging een belangrijke rol spelen in de uitstraling van Gorssel. Hierdoor ontstonden evenementen in Gorssel als IJsseljazz en Buitenkunstig, er kwamen bloembakken in het dorp en meer samenwerking bij activiteiten zoals de kerstmarkt.

IJsseljazz
KnoopzilverZilveren knoop (foto gemeente Lochem)Ooit begon IJsseljazz met Hans Dulfer op een platte kar tijdens koopzondag. Dankzij de inspanningen van Erik Stormink groeide het evenement uit tot een jaarlijkse festiviteit in Gorssel. Daarmee verbond hij ondernemers en vrijwilligers uit de hele regio aan IJsseljazz.

Voetballen ALS een prof
Ook voor de voetbalsport heeft Erik zich ingezet. Zo was hij enthousiast betrokken bij Voetbal Vereniging Gorssel en was hij een van de initiatiefnemers van de businessclub van Go Ahead Eagles in Deventer. Begin 2016 kreeg Erik Stormink de diagnose amyotrofische laterale sclerose (ALS). Op 28 april organiseerde zijn zoon Daan met studenten van Saxion in Deventer een voetbaldag bij V.V. Gorssel voor de jeugd van 6 tot 13 jaar. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de Stichting ALS.

Blijk van waardering
De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van Ingrid Leufkens van het Kinderknooppunt Lochem.

Gorssel, 28 april 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends