Laatste nieuws

Zomer 2021 in de bibliotheek Gorssel

BiebIntern kleinZomerbieb 2021, veel activiteiten (zie ook rubriek Agenda Gorssel.nl)

Onder het motto ‘Zomerbieb’ organiseert de Bibliotheek Gorssel vanaf 21 juni 2021 een zomer vol activiteiten voor volwassenen en kinderen, met ‘voor elk wat wils’, zoals lezingen en workshops. 

Volwassenen
Voor volwassenen is er op 5 juli 2021 een workshop ‘Ouwe koeien uit de sloot’. Onder leiding van Laura van den Akker worden er herinneringen opgehaald en verhalen verteld en Laura geeft schrijfoefeningen om verhalen op papier te zetten. Lees meer in de Agenda op Gorssel.nl. 
Op 27 juli 2021 is er in de bieb een lezing over de landing van de Perseverance op Mars door Henri Bosveld van Sterrenwacht Phoenix. Lees meer in de Agenda op Gorssel.nl.

Jeugd
Voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar organiseert de bibliotheek van 17 juli tot en met 29 augustus allerlei activiteiten die te maken hebben met sterren en planeten, maar ook met woorden, lezen en spelen.
Er zijn boekcovers verstopt in sommige etalages in het centrum van Gorssel. Kinderen kunnen ze zoeken en dan een puzzel oplossen. Het deelnameformulier kan opgehaald worden in de bibliotheek en ook daar weer ingeleverd worden. 
En in de bibliotheek hangt een groot Scrabblebord, de versie met de Nederlandse taal. Wie het lukt om het woord met de hoogste woordwaarde neer te leggen wordt de Scrabblekoning(in) van de zomer van 2021. 
Ook kunnen kinderen in de bibliotheek een ‘Sterren-Lezen-Kaart’ afhalen. Voor ieder gelezen boek krijgen ze een mooie sticker. Als het ze lukt het planetenstelsel vol te krijgen op de speciale ‘Sterren-Lezen-Kaart’ hebben ze mooie avonturen beleefd, een boel nieuwe woorden geleerd en kunnen ze trots zijn op zichzelf.
En dan is er op 15 juli van 14.00 tot 15.30 uur de kinderworkshop ‘Klooikoffers: maak je eigen automata’. Deze workshop brengt alledaagse materialen en voorwerpen samen met kunst en techniek. In automata zijn mechanische technieken verwerkt die uit zichzelf bewegen. 
Lees meer in de Agenda op Gorssel.nl.
Op 17 augustus kan de jeugd naar een lezing: Sterrenwacht. Sterrenwacht Phoenix geeft tips om deze zomer meer vallende sterren te zien. Sterrenwacht Phoenix geeft tips om deze zomer meer vallende sterren te zien. Deelname is gratis. Aanmelden kan nu al via deze link.


Redactie Gorssel.nl
11 juni 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends