Laatste nieuws

Zomer en Kunst: een succesvolle combinatie

Al enkele jaren achtereen organiseert kunstschilder Nikko Versluis kunst­routes. Met succes, want zijn initiatief trekt veel bezoekers, ook vorig jaar ondanks de corona­beperkingen. Gedurende twee weekeinden in augustus kunnen kunst­liefhebbers op zeven locaties terecht waar 14 kunstenaars hun werk tonen en kunnen toelichten.

Breed kunstaanbod
Kunstroute41 kleinOrganisator van de Zomerse Kunstroute, Nikko Versluis. Foto's zijn genomen tijdens de Zomerse Kunstroute 2020.Tijdens de Zomerse Kunstroute is een grote verscheidenheid aan kunst te zien. Schilderijen, van het uiterst realistische werk van fijnschilder Roman Reisinger tot abstract van Nikko Versluis, fotografie, emaille, sieraden, brons, keramiek en beeldhouwwerk.

Lokaal en regionaal
Kunstroute20 kleinDorien Plaat in haar atelier 'achter de benzinepomp'Vorig jaar maakten opvallend veel mensen uit Gorssel en omgeving gebruik van de laag­drempelige uitnodiging eens bij de kunstenaars binnen te kijken. Dat leidde tot reacties als: “hier loop ik zo vaak langs, nu ben ik pas de eerste keer binnen” en “wat een mooi kunst­­centrum zit er achter de benzinepomp aan de Molenweg”.

Twee weekeinden
Kunstroute09 kleinIn gesprek met fijnschilder Roman ReisingerDe Zomerse Kunstroute is op 14, 15, 21 en 22 augustus, van 11 tot 17 uur.
Een overzicht van de locaties en deelnemende kunstenaars en galerieen is te vinden in de agenda van Gorssel.nl bij de betreffende data.

De verschillende locaties bevinden zich op fiets­afstand of zelfs loop­afstand van elkaar. Wie toch de auto prefereert kan deze vlakbij iedere locatie parkeren. RIVM-regels zijn van toepassing.
  

 

Redactie Gorssel.nl
21 juli 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends