Laatste nieuws

‘Zomer in Gelderland’: feest in Joppe

Ook in 2022 trekt de karavaan van het programma ‘Zomer in Gelder­land’ van Omroep Gelderland in de maand augustus door de provincie, met de grote vraag: ‘Wat is de mooiste plaats van Gelder­land? Het dorp waar de karavaan neer­strijkt kan ook geld verdienen voor een eigen goed doel. Maar eigenlijk gaat het op zo’n dag om noaber­schap en saam­horigheid. 
Op 23 augustus stond Joppe in de schijn­werpers. Het dorp pakte flink uit en presen­teerde zich zo mooi mogelijk. 

Kerststal
JoppeZomer 1 kleinDe presentatoren beginnen de opnames ‘s morgens met het uit­delen van een dag­opdracht. Joppe kreeg de taak om de buiten­kerststal, waar het dorp beroemd om is, nu in zomerse sferen op te bouwen. Niet met de kerk als achter­grond, maar met huize Joppe als decor.
JoppeZomer 2 klein En dat deed team Joppe, met als aan­voerder een onverstoor­bare Marco Jansen, met verve. Er lag zelfs een echte baby als kindeke Jezus in de kribbe. En dat bij 28 graden!

Opdrachten
JoppeZomer 3 kleinGedurende de dag moesten allerlei opdrachten uit­gevoerd en vragen beantwoord worden. Dat ging niet allemaal van een leien dakje, en team Joppe liep flink wat geld voor het eigen goede doel mis.
JoppeZomer 4 kleinUit­eindelijk was het eind­bedrag € 590,-. Te weinig voor het gestelde doel (vervanging van de muziek­installatie van de Joppe­school), maar gelukkig schoot de Rotary te hulp met de toe­zegging dat het ontbrekende bedrag zou worden aangevuld.
JoppeZomer 5 kleinOf Joppe de titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’ in de wacht sleept, is twijfel­achtig, maar het was een mooi feest met veel bekende gezichten. 
De foto's bij dit artikel zijn screen­shots van de uitzending. Op de speciale Facebookpagina van het programma zijn veel meer foto’s te zien en de uitzending is terug te kijken via deze link


Redactie Gorssel.nl
24 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends