Laatste nieuws

Zomerschool in Gorssel 2023 was weer succesvol

In de zomervakantie van 2023 is er in de Vullerschool in Gorssel, na een geslaagde proef in 2022, weer een ‘zomerschool’ georganiseerd. Op 31 juli en op 2, 7 en 9 augustus werd door bijna 25 kinderen (groepen 3 tot en met 7) hard gewerkt. De organisatie was in handen van Welzijn Lochem in samenwerking met Muzehof Zutphen en Bij de bieb (bibliotheek). Ook in 2023 was de zomerschool weer een succes.

Zomerschool
shotsbyroos 44 kleinZomerschool 2023: thema 'de boerderij' (foto: shotsbyRoos)De bedoeling van de zomerschool is dat kinderen uit de hele gemeente Lochem met een leerachterstand in kleine groepjes onder leiding van onder meer pabostudenten aan de slag gaan met een bepaald thema. Naast rekenen, lezen en taal wordt er een wisselend programma aangeboden waarin kunst, cultuur en sport ook een plek hebben. 

Boerderij
In 2023 was het thema van de zomerschool ‘de boerderij’. In kleine groepjes gingen de kinderen onder leiding van pabostudenten en onderwijsassistenten aaan het werk met rekenen, taal en lezen. ‘Bij de bieb’ (de bibliotheek) nam de kinderen mee naar de bibliotheek in Gorssel om boeken uit te zoeken en medewerkers van de bibliotheek leerden de kinderen ‘robotjes programmeren’. Verder kwam de voorleesbus (in gezelschap van een hond) in actie om samen met de kinderen te lezen. 
Daarnaast bracht de Muzehof een divers aanbod aan cultuur: dansen, circus en beeldende kunst. Ook sportcoaches waren aanwezig om de kinderen in beweging te brengen. Ter afsluiting konden ze een ijsje uitkiezen, aangeboden door Zo en Nu in Gorssel. 

Verbinding
De samenwerking zorgde voor verbinding tussen de verschillende organisaties, maar ook tussen de kinderen met diverse achtergronden. Voor de Oekraïense kinderen was gezorgd voor een tolk. 
De zomerschool werd mede mogelijk gemaakt door financiering van Fonds 1819, Stichting Leergeld en de gemeente Lochem. 


Gorssel, 11 augustus 2023

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends