Laatste nieuws

Zomersluiting gemeenteloket Gorssel

LoketSluiting kleinZomersluiting gemeenteloket Gorssel

Van woensdag 28 juli tot en met woensdag 18 augustus 2021 is het gemeenteloket in Den Oldenhof gesloten (zomersluiting). Dat betekent dat er in Gorssel pas weer op woensdag 25 augustus een afspraak gemaakt kan worden voor het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Tijdens de zomersluiting in Gorssel kunt u voor het aanvragen van burgerzaken alleen in het gemeentehuis in Lochem een afspraak maken. Afhalen van documenten kan, net als altijd, alleen in het gemeentehuis in Lochem. Dat kan zonder afspraak bij de receptie in het gemeentehuis.

Nieuw model paspoort
Er is wel een kanttekening: een afspraak maken voor het aanvragen of verlengen van een paspoort of identiteitskaart in Lochem is op donderdag 29 en vrijdag 30 juli 2021 niet mogelijk. Dat geldt ook voor het aanvragen van een spoedpaspoort. Vanaf maandag 2 augustus 2021 komt er namelijk een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart en om het nieuwe model van de identiteitskaart in te voeren is er onderhoud aan het landelijke systeem nodig. Identiteitskaarten die uitgegeven zijn vóór 2 augustus 2021 blijven geldig tot de geldigheidsdatum op de ID-kaart. Een reisdocument afhalen bij de receptie van het gemeentehuis in Lochem kan op donderdag 29 juni en vrijdag 30 juli wel. 

Op tijd een afspraak plannen
Wie tijdens de zomersluiting van het gemeenteloket in Gorssel dus een nieuwe identiteitskaart of paspoort nodig heeft, moet op tijd een afspraak plannen. Dat kan via de website van de gemeente of telefonisch via 0573-289222.


Gorssel, 19 juli 2021

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends