Laatste nieuws

Zondag 29 oktober laatste dag voor het veer Gorssel-Wilp

Het seizoen zit er weer bijna op voor het Dommerholts­veer over de IJssel. Zondag 29 oktober 2023 is de laatste vaardag. Dus komende dagen kunt u nog 'naar de overkant' voor een mooie wandeling of fietstocht en genieten van de prachtige IJssel.

Veer HG okt23 kleinDommerholtsveerVeerman Wytze van der Velde kijkt terug op een goed seizoen. "We hebben dit seizoen gelukkig geen stremming gehad vanwege hoog of laag water. Door het aangename weer in het voor­seizoen hadden we direct al een goede bezetting." Wel is er dit jaar veel schade en hinder door vandalisme geweest. Aan de Gorsselse kant is de vlaggenmast vernield en waren er stenen en flessen aan dek gegooid, en aan de overkant zijn de aluminium kleppen van de brug ontvreemd.

Middeleeuwse Bomendijk
Met het veer vanuit Gorssel komt u in een fraai gebied van de uiter­waarden van de IJssel. De dijken zijn er toegankelijk en er zijn prima wandel- en fiets­mogelijkheden. De redactie van Gorssel.nl heeft een stevige doorstap­wandeling van 12 km gemaakt door de prachtige uiterwaarden en over de bijzondere middeleeuwse Bomendijk die ook nu nog de de functie van waterkering heeft.

Fietsen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld over een mooie en rustige route naar Deventer of Zutphen. Of het Rondje IJssel en Zutphen van 25 km via route­knooppunten.
Of breng gewoon een bezoekje aan restaurant en museumboerderij De Kribbe op een paar honderd meter van de pont.

Meer over deze en andere routes via onder­staande link.
   


Redactie Gorssel.nl
25 oktober 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends