Laatste nieuws

Zondag 3 november groot ATB evenement rondom Gorssel

Mountainbikers en cyclocrossers kunnen zondag 3 november 2019 weer hun hart ophalen tijdens de 33e editie van de Heideveldtoertocht die WTC Gorssel organiseert. Leden van die fietsclub zijn ieder jaar weer druk met het zoeken naar nieuwe paadjes om de route steeds weer mooier te maken. Dit jaar is een prachtig nieuw aangelegde mountain­bike­track bij de zand­afgraving bij het Twente­kanaal in de route verwerkt. Maar liefst 42 land­eigenaren en - beheerders verlenen toestemming om over hun terreinen te gaan. Fietsen waar dat normaal niet kan dus!

Drie afstanden
WTCgr4Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 35, 50 en 65 km. De route is duidelijk aangegeven met pijlen.
De tocht is altijd weer een mooie belevenis voor jeugd en volwassenen, voor ervaren en beginnende mountain­bikers. Fietsen door de mooie omgeving van Gorssel met fraaie herfst­kleuren. MTB-ers en cyclo­crossers uit heel oost-Nederland doen eraan mee. Bij mooi weer kan het aantal deel­nemers oplopen tot duizend.

Grote klus
Heideveldtocht2016 5De organisatie van het evenement is ieder jaar weer een grote klus. De vernieuwde route is maanden geleden na veel onder­zoek en in goed overleg met land­eigenaren en beheerders gemaakt. Afgelopen maand is de route vele malen voor­gereden door leden van de club. Er is gesnoeid om paadjes toe­gankelijk te houden en er is een vervallen bruggetje hersteld.
Heideveldtocht2016 13De dag voor het evenement worden de route­pijlen geplaatst en die worden 's ochtends vroeg nog gecontroleerd. Tijdens de tocht zijn er leden aanwezig voor hulp en om de route nogmaals te controleren. Onderweg is een rust­plaats met eten en drinken. Anderen zijn weer actief bij de start- en finish­plaats. Er is EHBO aanwezig en een mecanicien. En natuurlijk moet alles na afloop weer worden opgeruimd. 

Nieuwe uitdagende tracks
Gorssel heeft een 'vaste' mountainbike­route, de Graaf­schap­route, die ook over de Lochemse Berg gaat. Die route gaat door een prachtig gebied, maar voldoet niet meer aan wat ATB-ers tegen­woordig willen. Landelijks trend is dat er speciale MTB-routes worden gemaakt, met veel bochten­werk en hoogte­verschillen. Ook de Graafschap­route ondergaat zo'n facelift. Bij de Gorsselse Heide waren al twee uitdagende ATB-tracks gemaakt en nu is er ook een prachtig en uitdagend stuk van enkele kilometers bijgekomen bij de zand­afgraving bij het Twente­kanaal. Veel van die werk­zaamheden zijn uitgevoerd door vrijwilligers van WTC Gorssel. De 50 en 65 km van de komende Heide­veld­toertocht gaan ook over die nieuwe tracks. Fietsers die het wat rustiger aan willen doen kunnen kiezen voor de 35 km. 

Starten bij de voetbal
Start en finish is bij de VV Gorssel (voetbal), Markeweg 10, 7213 GC Gorssel). De kantine, douche en kleed­ruimte en ruime parkeer­gelegenheid zijn beschik­baar. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.30 uur.
Voorinschrijving is mogelijk (zie link hieronder) maar kan ook ter plaatse bij de start.
Kosten: 15 jaar en ouder € 7,-. Toer­fietskaart­houders € 5,- en jeugd tot 15 jaar gratis.

 

Meer info:

 

Gorssel, 30 oktober 2019

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends