Laatste nieuws

Zonne-energie voor huurders IJsseldal Wonen

De eerste zeven huurders van IJsseldal Wonen krijgen deze en volgende week zonnepanelen op het dak van hun woning. Zij huren deze panelen van LochemEnergie en besparen op deze manier flink op hun stroomkosten.

LochemEnergie en woningcorporatie IJsseldal Wonen hebben hier eind vorig jaar afspraken over gemaakt. Alle bewoners van huurwoningen in Almen, Eefde, Epse, Gorssel en Harfsen met een geschikte ligging en een geschikt dak kunnen aan de actie meedoen. LochemEnergie heeft voor circa 50 woningen van IJsseldal Wonen zonnepanelen beschikbaar en hoopt later dit jaar ook met Woningcorporatie Viverion uit Lochem een soortgelijke actie te starten.

Afgelopen maanden hebben LochemEnergie en IJsseldal Wonen veel overlegd en gerekend en de afspraken voor deze samenwerking vastgelegd. De samenwerking verloopt soepel en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Uit de eerste ervaringen bleek dat huurders enigszins terughoudend zijn om mee te doen: is het echt wel zo aantrekkelijk om als bewoner van een huurwoning zonnepanelen op je woning te laten plaatsen? Na één of twee informatieve gesprekken met LochemEnergie raakt menigeen daarvan inderdaad overtuigd. De initiatiefnemers zijn dan ook verheugd dat de eerste zeven huurders inmiddels een huurcontract hebben getekend. Samen zijn zij goed voor een kleine 70 zonnepanelen en die leveren binnenkort al een flinke hoeveelheid duurzame en betaalbare zonne-energie.

De reacties van de zeven huurders zijn erg positief: 'fijn dat jullie zo meedenken', 'een sympathiek idee' en 'geweldig dat dit nu ook voor huurders kan'. Bewoners van huur- en koophuizen kunnen op de zonatlas (www.zonatlas.nl) controleren of hun woning geschikt is voor het opwekken van zonne-energie. Als voor huurders van IJsseldal Wonen de woning geschikt is voor zonnepanelen, dan kunnen zij een verzoek bij de woningcorporatie indienen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Vervolgens komt iemand van LochemEnergie langs om het project uit te leggen en samen te berekenen wat de mogelijkheden en de besparingen zijn. Op de website www.ijsseldalwonen.nl staat nadere informatie.De firma Eefting plaatst zonnepanelen op een woning aan de Goudenregenstraat

De firma Eefting plaatst zonnepanelen op een woning aan de GoudenregenstraatDe firma Eefting plaatst zonnepanelen op een woning aan de GoudenregenstraatHet geld dat LochemEnergie nodig heeft om de zonnepanelen te financieren is grotendeels afkomstig van de provincie Gelderland en van de leden van LochemEnergie. Via een fondswerving onder de leden is een geweldig bedrag beschikbaar gekomen, waardoor het project financieel haalbaar werd.

LochemEnergie investeert in de zonnepanelen en de rest van de installatie, IJsseldal Wonen betaalt de aanpassingen in de meterkast en verstrekt iedere deelnemer een eenmalige bonus van 100 euro. Maandelijks wordt door LochemEnergie bij de huurder een bedrag geïnd, maar dat is flink lager dan de energieopbrengst uit de panelen. Bij tien panelen kan het jaarlijkse voordeel oplopen tot zo'n 200 euro. Zo profiteren huurders nu ook van voordelige zonne-energie!

www.lochemenergie.net

Gorssel, 16 februari 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends