Laatste nieuws

Zorgtuin: even geen gelegenheid voor ontmoeting

We weten het allemaal: het is op veel plekken vanwege corona voorlopig niet mogelijk elkaar te ont­moeten. Dat geldt onder meer voor gezellige avondjes in de horeca en voor lezingen en andere culturele uitjes. Maar ook op de Zorg­tuin Gorssel kunnen veel projecten geen doorgang vinden. 

Sociaal-maatschappelijk initiatief
ZorgtuinVoedselbank kleinHenk van Dort: "Het werk voor de voedselbank gaat door!"De Zorgtuin Gorssel aan de IJssel is een sociaal-maatschappelijk initiatief, dat zich richt op ‘waardigheid, zingeving en welbevinden van jong en oud, weerbaar en kwetsbaar’. Met als thema: ‘jong dichterbij ouderen’ organiseert de Zorg­tuin veel activiteiten met als doel de samenhang in Gorssel te versterken. 

Geen activiteiten
Coördinator Henk van Dort laat weten dat de belevingsdagen van de cliënten van de afdeling psychogeriatrie en de dagbeleving van de rolstoel­afhankelijke cliënten van De Borkel niet doorgaan. Ook het tuinzorg­arrangement voor emotioneel overbelaste jongeren, de moestuin­lessen voor leerlingen van de Vullerschool en de workshops over het leven van en met de bijen zijn geannuleerd. Hetzelfde geldt voor het kleuter­programma van de Zorgtuin: spelen, delen en groenbeleving. En verder vervallen het kunst­programma met de thema’s zingeving en waardigheid voor thuiswonende senioren, de maatschappelijke stages voor middelbare scholieren, de kunstzinnige en culturele dag­programma’s met lunch voor ouderen en de educatieve lessen en rondleidingen voor belangstellenden. 

Tuinwerk gaat door
“Maar”, zegt Henk, “we blijven wel zorgen voor de oogst van groenten, fruit en honing voor de voedsel­bank en het onderhoud van de tuin. En zo werken we gezellig samen aan de onderlinge relaties”.


Gorssel, 1 december 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends