Laatste nieuws

Zorgtuin Gorssel biedt cliënten Borkel kunstzinnig welzijn

DortkoolHenk van Dort (r.) oogst boerenkool'Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen’. Onder dit motto bezorgen Henk en Evelien van Dort al jaren op de Gorsselse Zorgtuin een ‘natuurlijk welzijn’ aan ouderen. De natuur schenkt immers een rijkdom aan kleur, geur en smaakbeleving. 
Trouwens, niet alleen ouderen plukken de vruchten van natuurbeleving op de tuin, maar ook de Voedselbanken genieten er (letterlijk) van, want er werd onlangs boerenkool geoogst en uitgedeeld: 160 stuks, waarvan 80 voor Zutphen en 80 voor Deventer.

Kunst
Ook beeldende kunst schenkt vreugde en aan het leren kijken, luisteren en kunst beoefenen valt veel te beleven. Bij de cliënten van de Borkel bleek een grote wens te bestaan om meer van kunst te kunnen genieten. Dat was voor Henk en Evelien van Dort aanleiding om contact op te nemen met Museum MORE, want met zo’n uniek museum in ons dorp moeten ouderen onder begeleiding toch van kunst kunnen genieten? Henk en Evelien gingen hierover in gesprek met de directie van het museum en de reacties waren positief.

Museumbezoek
Kunst1 Vrijwilligers krijgen rondleiding in
Museum MORE
Het museum wil door het jaar heen cliënten van de Borkel in kleine groepjes, begeleid door hun vaste vrijwilligers, het museum laten bezoeken. Als begin van het project gaf MORE onlangs een rondleiding aan de vaste vrijwilligers van de Borkel en van de Zorgtuin, zodat ze de ouderen optimaal bij kunnen staan in het museumbezoek. De rondleiding van een deskundige gids van het museum gaf naast praktische en technische informatie heel veel goede tips om juist met de oudere mens het museum te bezoeken. Alle vrijwilligers waren enthousiast over deze aanpak en ze zullen zich inzetten om ‘samen met ouderen’ te genieten van de meerwaarde die kunst biedt.

Informatie
Wilma Gerrevink van Sutfene (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Henk van Dort, coördinator Zorgtuin Gorssel (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) kunnen over het project meer informatie geven.


Gorssel, 24 november 2016

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends