Laatste nieuws

Zorgtuin Gorssel Icoonproject 2013

De campagne Groen Dichterbij zocht naar de beste twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen. Uit iedere provincie zou een Groen Dichterbij Icoonproject worden gekozen: een landelijke prijs, georganiseerd door IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl, SME Advies en de Nationale Postcode Loterij. De Gorsselse Zorgtuin was een van de drie genomineerden in de provincie Gelderland. In totaal waren er uit 285 inzendingen 31 projecten genomineerd.

Tijdens een feestelijke finale in Amersfoort zijn de twaalf winnende Groen Dichterbij Icoonprojecten bekendgemaakt. De winnende projecten zijn stuk voor stuk een mooi voorbeeld voor andere mensen die ook met groen in de wijk aan de slag willen. ‘De Nationale Postcode Loterij vindt het mooi dat Groen Dichterbij mensen in de straat en buurt dichter bij elkaar brengt door de leefomgeving groener te maken. De winnende icoonprojecten dragen hieraan bij en zullen een inspiratie vormen voor andere wijken’, aldus Judith Lingeman, Manager Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij, die Groen Dichterbij mogelijk maakt.

De winnende projecten, waaronder dus ook de Zorgtuin Gorssel, hebben een financiële bijdrage van maximaal € 20.000,-  ontvangen en inhoudelijke begeleiding bij de uitvoering van hun project.
Henk en Evelien van Dort zijn er trots op: “Een erkenning voor ons Gorsselse initiatief en mogelijk gemaakt door de gemeente, inzet van veel vrijwilligers en steun van dorpsgenoten”.

www.stichtingmunira.nl

Gorssel, 24 november 2012

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends