Laatste nieuws

Zorgtuin Gorssel viert 12,5-jarig jubileum

De Zorg­tuin Gorssel viert binnen­kort zijn 12,5-jarig jubileum. Daar staan de initiatief­nemers en de vrijwilligers bij stil tijdens het jaarlijkse oogst­feest op 23 september 2022. Belangstellenden zijn welkom. 

Zorgtuin Gorssel
ZorgtuinRolstoel kleinRolstoel belevingstuin in de ZorgtuinDe Gorsselse Zorg­tuin is een maatschappelijk project voor jong en oud, ‘weerbaar en kwets­baar’: een burger­initiatief zonder verdien­model, mogelijk gemaakt met inzet van vrijwilligers. De Zorg­tuin is een project van Stichting Munira. Initiatief­nemer en coördinator is Gorssel­naar Henk van Dort.
De Zorg­tuin, ooit een verwaarloosde plek aan de rand van Gorssel op het terrein van een voormalige gemeente­werf, is aangelegd met veel inzet van vrijwilligers, lokale onder­nemers en Stichting Munira.

Veilige plek
ZorgtuinAvondwandeling 2022 kleinRolstoelwandeling met ontvangst in de ZorgtuinDe Zorg­tuin is een veilige plek voor jong en oud, kwetsbare en weer­bare burgers. Ouderen kunnen er genieten van de tuin of helpen met het onder­houd en tuinieren. Ook scholieren komen er regelmatig, om bijvoorbeeld pompoenen te kweken voor de voedsel­bank. Buurtbewoners kweken snij­bloemen voor Zorg­centrum de Borkel en er is een educatief programma over bijen voor de scholen in de omgeving. Voor jongeren is er een onder­steunend programma. 

Jubileumbijeenkomst
Vrijwilligers en stichtings­bestuur nodigen iedereen die de Zorg­tuin een warm hart toe draagt uit voor een feestelijke bijeen­komst op vrijdag 23 september 2022 van 13.00 tot 16.00 uur. Iets bijdragen ter gelegen­heid van het 12,5-jarig bestaan? Een gift ten bate van twee nieuwe zonne­panelen voor het tuin­huis op de Zorg­tuin is welkom (NL22 RABO 01263 48 464 t.n.v. Stichting Munira).

Informatie
Adres: Zorgtuin Gorssel, locatie Veerweg 21, Gorssel. 
Openingstijden tot en met oktober 2022: di. van 10.00 – 15.00 uur; wo. van 10.00-12.00 uur; do. van 10.00- 14.30 uur; vrij. van 13.30- 16.30 uur.
De Zorgtuin is tijdens openingstijden vrij toegankelijk.
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 26 augustus 2022

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends