Laatste nieuws

Zwembad De Boskoele: genieten met extra regels

Zaterdag 16 mei kon er – als één van de weinige baden in de regio - weer gezwommen worden in De Boskoele in Gorssel. Anders, en met allerlei regels, maar de trouwe Gorsselse zwemfanaten lieten die kans niet aan zich voorbij gaan. En het zwembad is dit jaar nóg mooier geworden.

Het zwembad ligt er prachtig bij
Boskoele banken van Maarten KienNieuwe banken in De Boskoele gemaakt door Maarten KienDe afgelopen maanden is er hard gewerkt om het zwembad weer klaar te maken voor de zomer, zonder dat duidelijk was of het zwembad wel open kon. Er zijn nieuwe ‘Boskoele-all-season-meubels’ waar­onder banken gemaakt door Maarten Kien uit Gorssel in overleg met Dianne Bone­kamp. Het ziet er prachtig uit. De spel­regels die nu gelden, staan een langer verblijf dan een uur echter niet toe. Maar zodra het mag, kan er wellicht ook weer geluierd worden op en rondom het bad. En kunnen de meubels worden uitgetest.
De baden zelf hebben een nieuwe coating gekregen en ogen blauwer dan ooit. De donkere lijnen op de bodem helpen de zwemmers nu om voldoende afstand te houden.

Volgens het protocol van de zwembranche
BiancaBianca Gardien, enthousiaste badmeester en beheerder van het Gorssels zwembad“We hoopten erop maar hadden het niet zo snel verwacht”, meldt Bianca Gardien. “Direct na de persconferentie van Mark Rutte, hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we een plan opgesteld dat voldoet aan het protocol van de zwembranche. Dat protocol is opgesteld in nauwe samenwerking met het RIVM. De eerste ervaringen afgelopen weekend zijn positief. Bezoekers houden zich goed aan de regels, en daar hebben we allemaal baat bij”, vertelt Bianca. 

Vooraf reserveren en in banen zwemmen
Vanwege de strikte regels kunnen er maar een beperkt aantal zwemmers toegelaten worden. Om toch zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om te zwemmen, wordt er met time slots gewerkt. Vooraf reserveren is een voorwaarde. Dit kan telefonisch via 0575-491429. Zwemmers vanaf 13 jaar kunnen daarbij kiezen voor schoolslag rustig tempo, schoolslag snel of borstcrawl. Voor de jeugd 8 t/m 12 jaar is het ondiepe bad gereserveerd. Zij zijn de enige groep voor wie de 1,5 meter afstand niet geldt. Voor de verschillende doelgroepen en activiteiten gelden verschillende spelregels. Ook de openingstijden zijn veranderd. Het zwembad adviseert dan ook voorafgaand aan het eerste bezoek de ‘spelregels’ zoals vermeld op de website (zie hieronder) te lezen.

Trouwe bezoekers zijn enthousiast
De vaste trouwe bezoekers zijn ook dit weekeind al gespot. Zo is er een groep ‘ouderen’ die bij de eerste zonnestralen op het zwembad te vinden zijn. Voor hen is dit naast het zwemmen ook een belangrijke sociale ontmoetingsplek.
“Sommige mensen zie ik alleen hier in de zomer, en dat is gelukkig nog steeds zo”, meldt één van de kwieke ouderen. “Alleen moeten we nu afspreken om elkaar te zien en als we iets korter zwemmen, hebben we ook nog tijd voor een praatje. En in het water kun je ook praten en lachen”.
Ook voor de fanatieke zwemmers is er ruimte. Elkaar inhalen mag niet vanwege de 1,5 meter regel, maar als je in de hoek van de baan even wacht, kan een ander op ruime afstand passeren en tempo houden. Zo komt toch iedereen aan zijn trekken.
“Het is wel even wennen maar als je leest dat het zwembad in Steenderen voorlopig dicht blijft omdat zij de 1,5 meter niet kunnen waarborgen, mogen wij in onze handjes knijpen” geeft een van de bezoekers aan. “Het is dan ook geweldig dat de medewerkers van het zwembad dit samen mogelijk maken!”
  

  

Gorssel, 18 mei 2020

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends