Laatste nieuws

Zwemseizoen 2023 De Boskoele begint op 29 april

Zwembad De Boskoele denkt, nu de dagen weer gaan lengen, alweer aan het nieuwe zwem­seizoen. Het bad hoopt op net zo’n mooie zomer als in 2022 met het mooie aantal van 80.000 bezoekers in De Bos­koele en De Berkel samen. De voor­verkoop van abonnementen begint op 1 april en loopt door tot het moment dat het bad open gaat. De Bos­koele: “We gaan open op zater­dag 29 april 2023!”. 

Hulp nodig
Boskoele2023 kleinDe Boskoele: nieuw seizoen begint op 29 april 2023De Boskoele kan in het nieuwe seizoen extra hulp goed gebruiken en is op zoek naar ‘life­guards’ en kassa-/kiosk­medewerkers. Wie lifeguard wil worden krijgt een cursus aan­geboden. Daarbij hoort ook een diploma EHBO en een opleiding tot Bedrijfs­hulpverlener. Je moet minimaal 18 jaar zijn. De Bos­koele verwacht dat je minimaal twee dagen per week kunt werken en ook in de vakanties beschik­baar bent. Als je het leuk vindt om een paar uur als vrijwilliger life­guard te zijn ben je ook van harte welkom en word je eveneens opgeleid.
Voor de functie vankassa-/kiosk­medewerker geldt een minimum­leeftijd van 16 jaar.
De Boskoele: “En wie het leuk vindt om op de dinsdag­morgen of op een ander moment het vrijwilligers­team te komen versterken is ook welkom!”.

Nieuwbouw of renovatie
De gemeente Lochem is eigenaar van De Bos­koele in Gorssel en De Berkel in Almen en daarmee verantwoorde­lijk voor (onder­houd van) het on­roerend goed. De Stichting Gorsselse Zwem­baden (SGZ) huurt de baden en is verantwoordelijk voor de exploitatie (en ontvangt daarvoor een jaarlijkse sub­sidie). Beide buiten­baden hebben dringend onder­houd nodig en De Boskoele is te groot. De gemeente Lochem over­woog renovatie, nieuw­bouw of zelfs sluiting van een van de baden. Het bestuur van SGZ liet daarop een advies­bureau een onderzoek instellen. De uit­komst van dat onderzoek liet volgens SGZ zien dat nieuw­bouw feitelijk de enige optie is voor toekomst­bestendige buiten­baden.
Op basis van het onder­zoek hadden SGZ en de gemeente Lochem verder overleg en De Boskoele gaat ervan uit dat er in het nieuwe seizoen duidelijkheid komt over de toekomst van de buitenbaden in Gorssel en Almen.

Gratis abonnement
Voor alle mede­werkers en vrijwilligers geldt: je krijgt een gratis abonne­ment en je bent actief in een mooie omgeving met een enthousiaste groep mensen.
Interesse voor een van de functies of vrijwilliger worden? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Redactie Gorssel.nl
11 februari 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends