WinterWonderland groot succes

Gepost in Nieuws

In een prachtig decor lieten zo'n honderd zangers/ acteurs tussen de 8 en 75 jaar zien waar ze de afgelopen weken zo hard aan hebben gewerkt. Het spook van WinterWonderland, adembenemend vertolkt door Chris Land, lokt een koor naar zijn spookslot en houdt het daar gevangen. Om de moed erin te houden zingt het koor swingende en klassieke kerstnummers. Ondertussen probeert het spook zijn muze te veroveren, de betoverende sopraan Christine (Joalycke van Neck).

 

Spanning en ontroering

Spectaculair was de scene waarin de spook het gevecht aanging met Christines vriend Robert (Edo Boonstra), en hem naar de kerker bracht. Sissend gleed de boot door de slotgracht, het koor zong onheilspellend en de lichten flikkerden. Ook toen het spook werd opgejaagd door de poortwachter (Mark van der Mierden) en kinderen met fakkels, hield het publiek de adem in. Terwijl het spook zich schuilhield in zijn zes meter hoge toren, zong het koor vervaarlijk: 'Er is geen weg terug, de hete vlammen grijpen om zich heen, toon ons nu jouw spijt!' Uiteindelijk werd het toch echt kerst, toen het spook werd vergeven en zijn masker afwierp.

 

Kwaliteit

Het projectkoor, bestaande uit kinderen, tieners en volwassenen, werd begeleid door een sterk combo. Sommige stukken waren vijfstemmig gearrangeerd, op andere momenten kwamen er verrassende solo's. Zo kreeg Nynke van 12 spontaan een ovatie na haar prachtige uitvoering van Stille nacht.

"Ik ben ontzettend trots op de kwaliteit van de productie," liet dirigente Juliette Dumoré vorige week al weten in een interview met Omroep Gelderland. "In acht repetities worden twintig nummers ingestudeerd. En als je ziet hoe goed het is ... Ik sta er iedere keer weer versteld van." JulietteDumoré vormt samen met regisseuse Wilma Makkink en grafisch vormgever/decorbouwer Leo Vegting het creatieve brein achter de productie.

 

Enthousiasme

"Wat een geweldig feest was het!" "Heerlijk om te doen!" Niet alleen het publiek, maar zeker ook de deelnemers waren na afloop razend enthousiast. "Volgend jaar doe ik zeker weer mee!"

Ook de website van WinterWonderland, www.stichtingijsselwijs.nl, wordt overladen met positieve reacties. Hier zijn ook foto's van het muziekspektakel te bekijken.

 

 

Foto's: Willem Stolk

Tekst:  Anne Wichgers

PR:     Stichting IJsselwijs

Meer foto's (en bestellen in groot formaat): www.stichtingijsselwijs.nl

Zin om mee te zingen met Swing Cooperation?
www.swingcooperation.nl

 
 

Gorssel, 19 december 2011 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail