Feest bij jarige Swits mode

Gepost in Nieuws

Oprichter en eigenaar Lonneke Schaafsma: “Ik ben trots dat Swits na 10 jaar in Gorssel en verre omstreken een begrip is geworden. Het is, dankzij mijn leuke klanten, veel meer dan zo maar een “second life’-kledingwinkel. Eigenlijk staat Swits inmiddels voor beleving. Mensen komen hier voor elkaar, voor de sfeer en voor de goede smaak die eigen is aan de kleding van Swits. Ja, wij verkopen uitsluitend 2ehands merkkleding voor vrouwen en kinderen. Natuurlijk kijk ik heel goed wat ik inkoop. Mijn eigen smaak en gevoel blijven het keurmerk. Maar dat weten de honderden vrouwen die hier komen inmiddels ook. En zo helpen we elkaar. Wat is er mooier dan dat? Het is duurzaam, het is relatief goedkoop, het is kwaliteit en het is gezellig.”

Dat de Swits-formule aanslaat blijkt wel uit de ontwikkeling die de winkel in haar 10-jarige bestaan doormaakte. Lonneke en haar (inmiddels overleden) moeder begonnen 10 jaar geleden met een plank over de badkuip. Daarop lag toen nog de kleding. Toen de badkamer voortdurend “vol” stond (met mensen, niet met water), verhuisde Swits naar een winkelpand aan de Hoofdstraat in Gorssel. Daarna gingen de ontwikkelingen snel. Steeds meer mensen uit Gorssel en een steeds grotere cirkel daarbuiten leerden “het geheim” van Gorssel kennen: smaakvolle kleding voor een betaalbare prijs. En ook ging men de “ruil”-kant steeds beter ontdekken: je kunt eigen kleding inbrengen en wordt die verkocht dan krijg je daarvan een percentage. Daarmee kun je dan als je wilt iets nieuws kopen. Voor jezelf en/of je kind (alleen niet voor je mannelijke partner want herenkleding verkoopt Swits niet).

Lonneke Schaafsma: “Vrouwen willen een zelfde broek of blouse een aantal keren dragen. Het product is dan nog prima, maar ja, je wilt niet eindeloos in datzelfde kledingstuk gezien worden. Dus wat doe je dan? Dan kom je naar Swits. Die gouden formule blijven we ook de komende 10 jaar volgen. Met als uitgangspunt dat we meer willen zijn dan zomaar een kledingwinkel. Mensen moeten zich hier thuis voelen. En met plezier de winkel uitlopen, al hebben ze die keer toevallig niets van hun gading gevonden. Hoewel, niets van je gading vinden is moeilijk bij Swits want we verkopen ook allerlei mooie accessoires van sieraden tot riemen en schoenen.”

Swits & Co / Gorssel.nl
13 januari 2012
 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail