Chinese bewegingskunst in Gorssel

Gepost in Nieuws

Na de kennismakingsles volgt de cursus in twee semesters van 9 februari tot juni en van september tot januari 2013, op donderdagochtend of op donderdagavond. De cursus wordt gegeven door Ingrid Thijssen, drs in de filosofie, oprichtster van ‘Het Grote Water’, school voor qigong en taiji quan, opgeleid in Frankrijk en aldaar erkend door Fmiptc (Denis Félus) en in China door Chilel qigong (Luke Chan). Stijl: Yang in 108 vorm van Chu King Hung.

Taiji quan is van oorsprong een vechtkunst. Thema van het spel is kracht, maar in de Chinese betekenis heeft dat met spierkracht weinig te maken. De vorm is een nabootsing in slow motion van een virtueel gevecht, een langzaam uitgevoerde reeks van bewegingen. De vraag is steeds: hoe verhoud ik mij tot wat zich aandient? Om het antwoord te vinden keren we ons allereerst naar binnen.

In het Chinese denken zijn lichaam en geest een eenheid. Dit uitgangspunt vinden we ook terug in de geneeskunst en in de praktische beoefening van qigong en taiji quan. In de cursus werkt u aan uw persoon als geheel, aan uw gezondheid en weerstand (dus fysiek en mentaal tegelijkertijd!) en aan uw innerlijke rust, aan vrede met uzelf en anderen. Taiji quan kan ook worden opgevat als een levenskunst.

Qi gong betekent letterlijk training (gong) van de levensenergie (qi) en elke les start met een reeks klassieke ‘gongs’ om krachtig en soepel te worden. Een Chinese vorm van gymnastiek, die in China ook wel ‘acupunctuur zonder naalden’ genoemd wordt.

Qigong en taiji quan zijn zachte vormen van bewegen die ze voor alle leeftijden geschikt maken.

Kijk voor meer informatie op de website van het grote water.

 
Gorssel, 18 januari 2012

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail