Buurtzorg Gorssel bestaat 2 jaar

Gepost in Nieuws


     Het team van Buurtzorg Gorssel, met staande 2e van rechts
     Ina Postel

De zorg van het Gorsselse team aan hun cliënten varieert van alledaagse handelingen, zoals helpen met wassen en aankleden, tot en met het verzorgen van wonden of het geven van sondevoeding. Het kunnen leveren van maatwerk, ook bij palliatieve zorg (zorg bij het levenseinde) ervaren zowel cliënten als teamleden positief.

"Het bijzondere van Buurtzorg is dat alle zorg in één hand is" zegt Ina Postel, een van de oprichters van team Gorssel. "Waar de afgelopen 20 jaar voor bijvoorbeeld een injectie geven de wijkverpleegkundige kwam, en voor het helpen met aankleden iemand anders, komt nu één  persoon. Dat is prettig voor de cliënt, maar ook voor ons. Wij zien de cliënt in zijn totaliteit: de mens is meer dan zijn ziekte." 

Buurtzorg  onderscheidt zich bovendien van andere thuiszorgorganisaties doordat de teams geen leidinggevenden hebben, maar zelf verantwoordelijkheid dragen voor de cliënten, de organisatie, de financiën en de planning. Daardoor zijn de lijnen kort, zijn er geen wachttijden en is de zorg goedkoper dan bij andere thuiszorgorganisaties. Ina Postel: "Ik ben zelf verantwoordelijk voor de zorg en hoef geen verantwoording af te leggen of toestemming te vragen aan een superieur. Dat maakt dat ik mijn werk met meer plezier en enthousiasme doe." 

Ook de cliënten zijn tevreden over Buurtzorg, zo blijkt uit de evaluatierapporten. De afgelopen twee jaar beoordeelden de cliënten de zorg unaniem met de hoogste score: goed. 

Voor Buurtzorg Nederland, die inmiddels vijf jaar bestaat, werken ruim 400 teams. Het is een nieuw en fris concept voor verpleging en verzorging aan huis. Buurtzorg streeft naar duurzame en effectieve oplossingen voor de cliënt, kent de netwerken in de buurt, werkt intensief samen met huisartsen, en verleent de zorg met een klein autonoom team van hoogopgeleide wijkverpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden.

Buurtzorg Nederland werd in 2011 benoemd tot beste werkgever van Nederland in de categorie grote bedrijven. De organisatie kreeg rapportcijfer 9.5 voor betrokkenheid en een 8.7 voor algemene tevredenheid van de cliënt. Ook kreeg Buurtzorg voor het tweede achtereenvolgende jaar de Gouden Gazelle uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Het Financiële Dagblad aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.

Informatie: E-mail  
Of telefonisch: 06 127 45 240 (24 uur per dag bereikbaar)

 
Buurtzorg Gorssel / Gorssel.nl
21 januari 2012 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail