Herstel heemtuin en openluchttheater

Gepost in Nieuws

    

    openluchttheater
     Foto's boven: Archief De Elf Marken. Het theater
     zoals dat er rond 1950 uitzag, met plaats voor 500
     toeschouwers. Het nieuwe theater wordt met 100
     plaatsen aanzienlijk kleiner.
     Foto onder: de huidige, vervallen, situatie.

    

 

 

 

 

Hopelijk kan Gorssel dan deze zomer nog genieten van kleinschalige voorstellingen in de openlucht en is er een mooie ontmoetingsplek op de hoek van de Molenweg en de Esdoorn-laan bijgekomen.

Met de plannen is een totaalbedrag van 49.500 euro gemoeid. Daarvoor krijgt Gorssel een kleinschalig openluchttheater met een open podium en 100 zitplaatsen. 

In het midden van de vorig eeuw had Gorssel een mooi openluchttheater met plaats voor ongeveer 500 toeschouwers. Vanaf de jaren zestig is het echter in verval geraakt en ook de herinrichting van het terrein tot heemtuin in 1987 is weer vervallen. Vanaf 1997 is er vrijwel geen onderhoud meer gepleegd en zijn de resten van de heemtuin en het theater verder verwaarloosd, nog verergerd door vandalisme en het gebruik als hangplek door jongeren. Aanvankelijk had de Dorpsraad een relatief omvangrijk herstelplan voorbereid, waarvan is afgezien vanwege de hoge kosten. Vervolgens is een beperkter plan gemaakt met een theater voor 100 bezoekers en het ziet er dus naar uit dat dat plan op korte termijn gerealiseerd kan worden. Het terrein (heemtuin en theater) zal beter toegankelijk worden en zal een openbare ontmoetingsplek voor Gorssel zijn.

Het herstelplan en meer informatie over de plannen van de Dorpsraad Gorssel vindt u op website van de Dorpsraad.


Gorssel, 23 januari 2012

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail