Geen nieuwe rondweg, maar wat wel?

Gepost in Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      N348 met kruising Quatre Brasweg en Flierderweg

Binnenkort zullen enkele knelpunten worden aangepakt, de zogenaamde no-regret maatregelen. Er zijn plannen om het knooppunt Quatre Bras op de grens van Gorssel en Eefde grondig op de schop te nemen. De provincie wil afzonderlijke afslagen voor de Quatre Brasweg en de Flierderweg, waardoor de N348 ter hoogte van dat kruispunt vier banen zal tellen. De dorpsraden van Eefde en Gorssel vinden dat een overtrokken plan en wijzen op de consequenties voor de aanwonenden en de noodzakelijke kap van vele bomen.

Het is volgens veel inwoners van Gorssel en organisaties goed dat er nu geen nieuwe rondweg komt. Het natuurgebied ten oosten van Gorssel is er zeker mee gebaat. Maar dat er geen nieuwe rondweg komt wil niet zeggen dat er geen ingrijpende veranderingen zullen plaatsvinden. De provincie heeft aangegeven dat er medio dit jaar een besluit zal vallen of er geld beschikbaar wordt gesteld voor de N348 en of dan gekozen wordt voor de varianten 1A of 1B. Beide plannen betekenen dat er over grote delen sprake zal zijn van een hoofdroute en een parallelweg. Voor deze varianten zullen diverse huizen moeten worden gesloopt en veel bomen moeten worden gekapt.

Binnenkort start in Gorssel de brede raadpleging voor de Structuurvisie. De Dorpsraad Gorssel zal dan ook de vraag voorleggen of dergelijke rigoureuze aanpassingen van het bestaande trace van de N348 wel gewenst zijn. 

 
Gorssel, 27 januari 2012
 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail