Speeltuin de Wielewaal op de schop

Gepost in Nieuws

Speeltuinvereniging de Wielewaal
Speeltuinvereniging de Wielewaal, een vereniging die al 30 jaar bestaat, zorgt ervoor dat de speeltuin netjes onderhouden wordt. Ondanks het nodige werkzaamheden was het speelhuisje niet meer veilig en mooi. De omheining was op verschillende plekken kapot. De vereniging is dan ook blij met de opknapbeurt.

Samen kiezen
De speeltuinvereniging maakte samen met de leverancier van de speeltoestellen een ontwerp voor de nieuwe speeltuin. Op een informatieavond konden buurtbewoners meedenken. De meeste mensen in de buurt staan achter de plannen om het bestaande speeltuintje op te knappen en met het bosje uit te breiden. 
 

 

Werkzaamheden
Een deel van de speeltoestellen wordt vervangen. De groepsschommel is nog goed, maar krijgt wel een andere plek. In het bosje, dat aan de speeltuin getrokken wordt, komen een aantal speeltoestellen zodat kinderen lekker in het groen kunnen spelen. 

Samen onderhouden
Het nieuwe speeltuintje moet zolang mogelijk mooi blijven. Voor het onderhoud zorgen de speeltuinvereniging en de buurtbewoners die hiervoor subsidie van de gemeente krijgen. Zij zorgen onder andere voor het wieden van het onkruid, het nodige likje verf en het knippen van de heg. Dit doet de buurt twee maal per jaar tijdens een Doe-dag. Om de twee jaar onderhoudt de gemeente de grote bomen. 

Voor wie?
De Wielewaal is bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Vlakbij is ook een speelplek voor jeugd en jongeren, 't Veldje. Zij kunnen daar voetballen, basketballen en volleyballen. Deze twee speelplekken vullen elkaar goed aan, waardoor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen naar hartenlust kunnen spelen.

 
Gorssel, 30 januari 2012

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail