De Groene Waarden onderzoekt fusie

Gepost in Nieuws

Woningcorporaties vervullen een belangrijke rol in de locale samenleving. ZIj dragen bij aan de leefbaarheid van de diverse kernen. De Groene Waarden meent dat het belangrijk is de organisatie te versterken, zodat er ook in de toekomst voldoende mogelijkheden blijven om te investeren in bestaande woningen, nieuwbouw en in maatschappelijk vastgoed zoals Den Oldenhof, teneinde op die wijze de leefbaarheid in de kernen op peil te houden. Een fusie zou bovendien bijdragen aan de professionaliteit van de dienstverlening. Het heeft dan de voorkeur om de krachten te bundelen met een gelijkgestemde plattelandscorporatie zoals Goed Wonen.  

Er zal op korte termijn worden begonnen met het onderzoek en dat zal naar verwachting in mei 2012 worden afgerond. Wanneer de resultaten positief zijn, streven de corporaties naar een fusie per 1 januari 2013.

Goed Wonen is gevestigd in Twello en bezit 2400 woningen in de gemeente Voorst. De Groene Waarden is gevestigd in Gorssel en heeft ruim 900 woningen in Gorssel, Eefde, Harfsen, Epse en Almen. Door een fusie ontstaat een corporatie met 3300 woningen.
 

Gorssel, 8 februari 2012

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail