Inloopavond intensivering spoorvervoer (PHS)

Gepost in Nieuws

ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu maken plannen voor verbetering van het personenvervoer per trein in het westen van het land. Dat programma (PHS, Programma Hoogfrequent Spoorvervoer) vraagt voorrang voor personentreinen. De goederentreinen moeten gebruik maken van speciale corridors, en/of aparte tijden, voornamelijk 's avonds en 's nachts.

Momenteel ligt de ontwerpnotitie Reikwijdte & Detailniveau (R&D) ten behoeve van een milieueffectrapportage (MER) ter inzage. ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseren een inloopavond over de plannen op dinsdag 14 februari a.s. in 't Hart te Eefde. U kunt daar terecht tussen 17 en 20 uur om u te laten informeren over de plannen. Op de ontwerpnotitie kan tot 15 maart 2012 worden ingesproken. 

Waar gaat het om?
KaartjeDe goederentreinen moeten vanaf ongeveer Arnhem door Gelderland en Overijssel via Oldenzaal richting Duitsland over bestaand spoor, zonder de personentreinen te hinderen. Het gaat om tachtig treinen per etmaal, met de nadruk op de avond en de nacht.
Die goederentreinen gaan over Velp en Dieren via Zutphen naar Eefde (de IJssellijn) en vandaar via Gorssel, Joppe en Deventer naar Twente (vanaf Deventer de Twentelijn genaamd), of vanuit Zutphen via Lochem naar Almelo (de Twentekanaallijn).

Wat is er aan de hand?
De tachtig goederentreinen gaan dwars door Eefde en Joppe en vlak langs Gorssel en Epse. Het gaat om containertreinen en tankwagons met gevaarlijke stoffen. Ze gaan 's avonds en 's nachts rijden om goederen van en naar Duitsland te brengen. De goederentreinen zullen lawaai produceren, en trillingen. Door frequente sluiting van overwegen zullen lokale wegverbindingen versperd worden.

RONA, het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking spant zich in voor de aanwonenden van de noordelijke aftakking van de Betuwelijn. Kijk op www.ijssellijn.info voor meer informatie.

 
Gorssel.nl
8 februari 2012

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail