200 fietsers trotseren kou tijdens Midwintertocht

Gepost in Nieuws

"Hoewel de omstandigheden winters zijn, liggen de routes er geweldig bij", aldus Gerard Haas, voorzitter van WTC Gorssel, "vele vrijwilligers hebben er weer voor gezorgd dat er goed en vooral veilig gefietst kan worden". Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, was het parcours op een aantal plaatsen aangepast. Daarom was bijvoorbeeld de steile afdaling bij het Twentekanaal uit de route verwijderd. Ook bij de sluis in Eefde was het parcours aangepast, dit om deelnemers weg te houden bij de werkzaam-heden aan de sluisdeur.
De aanpassingen hadden de routes zeker niet minder mooi en uitdagend gemaakt. Mooi was het om tijdens het fietsen langs het Twentekanaal de ijsbrekers aan het werk te zien. Ook kon dit jaar bijvoorbeeld gefietst worden over her motorcross circuit van de HAMAC met een aantal uitdagende springschansen. "Dat is toch wel weer echt de omgeving waarin wij wonen", vertelt Gerard Rouwenhorst, ATB coördinator bij WTC Gorssel, "de HAMAC kwam zelf naar ons toe of het niet leuk zou zijn als we over hun baan zouden fietsen. Geweldig toch!"

Uitgezonderd een bevroren derailleur en een lekke achterband, meldden alle deelnemers zich moe en voldaan bij de finish in de kantine van LTC Gorssel. "Een prachtige en goed georganiseerde tocht" vertelde een deelnemer uit Twello, "door de harde ondergrond erg snel maar door het goede werk van WTC nergens gevaarlijk". WTC Gorssel kijkt dan ook tevreden terug op deze tocht en vol vertrouwen uit naar de komende Omloop van Gorssel op 19 augustus.

Meer informatie over WTC Gorssel bij de voorzitter Rijjan Bos, tel 0575-491632.

Gorssel.nl / WTC
13 februari 2012

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail