Bosrestaurant Joppe bestaat 1 jaar: "Het totaalplaatje klopt"

Gepost in Nieuws

BosrestaurantHet Bosrestaurant Joppe is een laagdrempelig restaurant met lekkere eerlijke gerechten, zonder veel frutsels en voor alle leeftijdsklassen. Zes dagen per week open - dinsdags gesloten - voor koffie, lunch en diner. Capaciteit 75 tot 100 gasten, met eenzelfde aantal voor het terras. Te vinden op Joppelaan 100 in Joppe, op de hoek met het spoor.
 

Het Bosrestaurant Joppe bestaat op 4 maart één jaar. Wat is er voor jullie te vieren?
Op 4 maart 2012 bestaat het restaurant precies één jaar. We hebben een prachtig jaar achter de rug! Zoals het gegaan is, vervult ons met trots! In eerste instantie kwamen de meeste klanten uit Gorssel, nu ook uit wijdere omgeving. Het was toch een sprong in het diepe. Drie jaar geleden zijn de eerste ideeën ontstaan. Voor elk van ons was het een prachtige toekomstdroom, een eigen zaak. De formule was meteen duidelijk: voldoen aan de vraag vanuit de directe omgeving: laagdrempelig restaurant, goed eten, gastvrije bediening en een uitstraling waaruit blijkt dat hier met plezier gewerkt wordt: 'een totaalplaatje dat klopt'.

Hoe verklaren jullie dit resultaat?
We hebben voldoende lange voorbereidingstijd genomen om leuke dingen te bedenken, steeds vanuit aandacht voor de gasten, met een goede prijs-kwaliteit verhouding. We zijn een goede 'tussenhanger' bij wat er aan eetgelegenheden is. Steeds luisteren naar de wensen van de gasten. Dit betekent ook dat we de kaart makkelijk kunnen aanpassen; dat doen we ook en met veel plezier. Bijvoorbeeld de 'Boswandeling': een proeverijtje van 6 verschillende voorgerechten, die maandelijks wisselen. Regelmatig wijzigen we de kaart en we spelen in op de seizoenen. Acties die zeer gewaardeerd worden zijn op woensdag 'onbeperkt spareribs of gamba's eten' en op zondag 'Lazy Sunday', een verrassingsmenu in buffetvorm met als afsluiter het 'Bosrijk', een nagerechtenbuffet.

Hoe zit jullie organisatie in elkaar: twee stellen, hoe werkt dat?
Vier eigenaren - Jeroen en Gerdie, Ton en Riska: twee zussen, met Ton en Jeroen als echtgenoten - die in en voor het restaurant werken. Daarnaast als vast personeel twee koks en twee leerlingen, twee mensen in de bediening, één in de huishouding. Daarnaast zijn er 23 parttimers. Als eigenaren doen we alles prima in overleg. De taakverdeling is duidelijk en iedereen doet zijn eigen taken.

Waar zijn jullie het meest trots op?
Het meest trots zijn we op de goede bezetting van het restaurant, de leuke sfeer, met leuke mensen aan het werk.

Waar staan jullie over twee jaar en welke aanpak heb je daarvoor?
Waar we over 2 jaar staan, weten we nog niet; we verwachten wel dat we op die datum nog steeds het succes hebben van dit moment! De formule die nu succesvol is – en doen wat onze gasten vragen - willen we niet veranderen. Seizoensgebonden producten en daarmee zicht baar zijn, met advertenties, billboard langs de N348, het karretje aan de weg. Daarnaast ook onze lokale sponsoractiviteiten: IJsseljazz, carnaval, Gorssel Buitenkunstig, voetbal, Winter Wonderland. In onze filosofie is het belangrijk om breder bij te dragen aan leefbaarheid van het dorp. Sinds kort twitteren we en we hebben al best veel volgers.

Wat vinden jullie van Gorssel.nl?
Gorssel.nl vinden we een goede zaak! Je kunt er eigenlijk alles op vinden wat er in Gorssel is, en ook nog heel overzichtelijk. We hebben op onze eigen website een link naar Gorssel.nl. Lochem en Gorssel is een van de belangrijkste toeristische plekken in Nederland en dan moet je goed zichtbaar zijn. Gorssel.nl draagt bij aan een actief en leefbaar Gorssel en aan onze bekendheid.'

Website van het Bosrestaurant Joppe

Gorssel.nl
4 maart 2012
 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail