Sluiting gemeentebalie Gorssel dreigt

Gepost in Nieuws

Gemeentehuis GorsselNieuw gemeentehuis in Lochem
De bouw van het nieuwe gemeentehuis in Lochem is in volle gang. Naar verwachting zullen eind van dit jaar het college en de ambtenaren die nu nog in Gorssel werken naar deze nieuwe locatie verhuizen. Het college van B&W wil ook alle loketdiensten onderbrengen in het nieuwe gemeentehuis in Lochem.

Standpunt dorpsraden
De dorpsraden van Eefde, Epse/Joppe en Gorssel willen dat de gemeente ook als het nieuwe gemeentehuis in Lochem gereed is en ook na mogelijke verkoop van het oude gemeentehuis in Gorssel balies in Gorssel handhaaft. De ruimte van de bibliotheek in de nieuwe Oldenhof zou daar een prima plek voor zijn, maar andere goed toegankelijke locaties zijn natuurlijk ook mogelijk.
De dorpsraden vinden dat de gemeente dicht bij de burger moet staan, zowel figuurlijk als letterlijk. De grote afstand tussen de westelijke dorpen en de stad Lochem, en de lange reisduur met eigen vervoer maar zeker met openbaar vervoer, maken het in hun visie noodzakelijk dat in de westelijke kernen de gemeente zichtbaar en bereikbaar is via een balie met goed toegeruste medewerkers en behoorlijke openingstijden.

De gemeenteraad beslist
Binnenkort zal de gemeenteraad beslissen of er in Gorssel een balie blijft. De dorpsraden hebben hun standpunt overgebracht aan het college en zullen binnenkort ook de fracties van de gemeenteraad hierover benaderen.

Ook u kunt uw mening geven
Geef uw mening door uw stem uit te brengen op de homepage van deze website.
Bij die enquête staat ook nadere informatie over dit onderwerp.
 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail