Vrijwilligers gezocht voor NL DOET

Gepost in Nieuws

NL DoetTijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij geven maatschap-pelijke organisaties een steuntje in de rug bij klussen waar ze anders niet aan toekomen. Een dankbare taak!

NL Doet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Clubs en instellingen kunnen een klus of activiteit melden waar ze vrijwilligers voor zoeken. Zij krijgen ook een financiële bijdrage van het Oranje Fonds daarvoor.

Vorig jaar hebben 250.000 vrijwilligers meegewerkt aan NL DOET. Ook leden van de koninklijke familie doen mee, diverse landelijke en lokale politiekorpsen en ook onze eigen wethouders dragen een steentje bij. Het Oranje Fonds hoopt dit jaar nog meer vrijwilligers aan de slag te krijgen.

Wilt u ook meehelpen?
Er zijn in Gorssel zes acties aangemeld. Voor elk wat wils. U helpt de organisaties er geweldig mee, en voor u belooft het een gezellige dag te worden. Natuurlijk zijn groepen ook welkom. Wellicht een leuk idee voor een schoolklas of bedrijf. Voor middelbare scholieren geldt een NL DOET klus als maatschappelijke stage.

U kunt kiezen uit de hieronder genoemde activiteiten. De organisaties stellen het voor de planning op prijs indien u vooraf contact met hen opneemt, maar u kunt er ook gewoon naartoe gaan.

Voor alle activiteiten geldt dat er deskundige leiding is. Speciale kennis is niet nodig en u hoeft geen gereedschap mee te nemen (mag wel).

Organisatie

Activiteit

Wanneer?

Aanmelden

De Borkel

Help mee tijdens de knuffelmiddag. Er komen huisdieren, lammetjes en kalfjes. Ook kinderen van kinderopvang de Blokkentoren komen kijken.

Vr 16 maart

Elske Wunderink of Annie Teunissen van de Borkel
Tel 0575-491909

Hassinkhof
Veldhofstraat 30

Aanleggen van een belevingstuin voor de bewoners (mensen met een verstandelijke handicap). Maken van een prieel, gatenwand, lachspiegel, grindbak, kralengordijn en kleurige en geurige planten en bloemen.

Vr 16 maart
Za 17 maart

Hassinkhof: 0575-495427

Janni 06-38917101
Martijn 06-11122045

Scouting IJsselgroep
Kwekerijweg 5 (tegenover de camping)

Afbouwen van een schuur en diverse klussen op het terrein

Za 17 maart
9 - 17 uur
Deel daarvan kan natuurlijk ook

Gerrit Groot Wassink

0575-491224

Scouting Kompasnaald
Kwekerijweg 3
(tegenover de camping)

clubhuis afschilderen, voorbereidingen treffen voor het bouwen van een houtopslag, de kampvuurkuil aanpakken en werken in het bos.

Za 17 maart
9 - 17 uur
Deel daarvan kan natuurlijk ook

Reinie van den Vlekkert

Tel 0575-493582

Sociaal Cultureel Werk Gorssel
‘t Trefpunt

Maken van grote panelen voor de nieuwe crea-kookruimte.
Vrijdag: afbeeldingen zagen, grondverf.
Zaterdag: afschilderen.

Vr 16 maart
Za 17 maart

Irma Harmsen

0575-492655

Buurtver.
De Wielewaal

Grote opknapbeurt speelterrein ’t Veldje. Hek weghalen, coniferen kappen, hinkelpad aanleggen, banken verven, pingpongtafel verven, tuinwerk.

Za 17 maart
9 - 17 uur
Deel daarvan kan natuurlijk ook

Mevrouw R.E.  Jansen

0575-490167Foto: De schuur van Scouting IJsselgroep die nog afgebouwd moet worden

Links naar websites:

  
Gorssel, 14 maart 2012

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail