NL Doet bij Scouting IJsselgroep een groot succes

Gepost in Nieuws

Zaterdagochtend om 9 uur stonden de eerste vrijwilligers al paraat om te beginnen met de afbouw van de schuur. Er moesten kruiwagens vol zand worden aangevoerd, dakpannen worden gelegd en wanden getimmerd. Het was een mooi gezicht hoe een kaal geraamte in de loop van de dag tot een echte schuur werd omgetoverd. Maar dat was nog niet alles.

Ook de kampvuurkuil moest worden gerenoveerd.  Er zijn betonnen palen gemaakt waarop de zware bielzen kunnen worden bevestigd. Het begon met het timmeren van de bekisting en het waterpassen en ingraven ervan. Echt precisiewerk. Daarna werd de betonmolen aangezet om vele kruiwagens vol beton in de bekisting te kunnen gieten.

In totaal waren zaterdag  20-25 mensen actief, waarvan ruim de helft met genoemde klussen. De anderen hielden zich bezig met typische voorjaarsklussen, zoals het sausen van plafonds en wanden in het clubhuis, opruimen en egaliseren van het terrein, reinigen van het clubhuisdak en niet te vergeten de catering. Er werd gedurende de dag voor volop koffie, thee en andere drankjes gezorgd. Bovendien was er voor de harde werkers een stevige lunch met broodjes en rookworst.

’s Middags waren ook de welpen en de scouts aanwezig, die op hun manier een bijdrage aan de werkzaamheden leverden. Zo hebben de welpen in de kampvuurkuil een begin gemaakt met een mozaïek kunstwerk en de scouts hielden zich met houthakken en het verwijderen van boomstronken bezig.

Kortom een zeer geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Het bestuur van de IJsselgroep bedankt alle vrijwilligers die hebben meegeholpen en hoopt dat het ze zo goed is bevallen dat ze bij een volgende gelegenheid weer spontaan mee doen.Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail