Ruim 100 deelnemers verwacht bij paardenmennen

Gepost in Nieuws

SGMW 320x214

SGMW 320x214-1

SGMW 320x214-2

SGMW 320x214-3

SGMW 320x214-4

SGMW 320x214-5

 

Voor paardenliefhebbers in Nederland is het een begrip, de menwedstrijden die Achter 't Peerd jaarlijks als opening van het seizoen organiseert. Ook voor mensen die minder bekend zijn met de paardensport valt er komend weekend veel te genieten.

Ooit begonnen, in maart 1981, als onderlinge menwedstrijd, is deze wedstrijd op de grens van Eefde en Gorssel in de loop der jaren uitgegroeid tot een nationaal evenement. De wedstrijd van 2012, traditiegetrouw de opening van het buitenseizoen, wordt dit jaar gehouden in het weekend van 31 maart en 1 april. Ook het aantal aanspanningen groeide van een aantal enthousiaste eigen leden van de vereniging naar deelnemers vanuit heel Nederland, uitkomende in meerdere rubrieken en klassen. Dit jaar nemen er weer meer dan 100 aanspanningen deel, waaronder de Nederlandse subtop en ex-wereldkampioenen. De hindernissen in de marathon, inclusief een schitterende waterbak, zijn dit jaar helemaal in het nieuw gestoken en liggen allemaal dichtbij het hoofdterrein, zodat u als bezoeker niets hoeft te missen van de strijd om de podiumplaatsen. Door de compacte opzet is het wedstrijdterrein zeer overzichtelijk. Iedere hindernis is makkelijk bereikbaar en de aanspanningen zijn goed te volgen gedurende de gehele wedstrijd.
Er is een strodorp ingericht en voor de kleintjes is er een springkussen.

Zondag na afloop, terwijl de jury alles bij elkaar optelt om te komen tot de uiteindelijke winnaars, is er een optreden van het dweilorkest de Deventer Dweilers. De prijsuitreiking zal zondag omstreeks 17.30 uur plaats vinden door Frans Spekreijse, burgemeester van de gemeente Lochem.

De wedstrijd begint op beide dagen omstreeks 08.00 uur. Het gehele wedstrijdterrein aan de Elzerdijk is voor iedereen vrij toegankelijk.

Meer informatie over het evenement vindt u in de agenda van Gorssel.nl en op de website van koetsiersvereniging Achter ’t Peerd:  www.achtertpeerd.com

 

 

Foto's: Achter 't Peerd  -  SGMW 2011

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail