Gorssel en de raadsverkiezingen 2018

Gepost in Nieuws

Het kan niemand ontgaan zijn: op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen voor een nieuwe Lochemse gemeenteraad. Ook Gorssel kiest natuurlijk! We doen dat in de brandweerkazerne aan de Hoofdstraat 14 en in De Borkel, Hoofdstraat 61a.

Zeven partijen
logoRaad2018 klein
Aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Lochem doen zeven partijen mee.
Dat zijn Gemeentebelangen (lijsttrekker Marja Eggink), D66 (lijsttrekker Hamp Harmsen), CDA (lijsttrekker Pieter Bas ter Maat), VVD (lijsstrekker Erik Haverkort), PvdA (lijsttrekker Jos Israel), Groen Links (lijsttrekker Henk van Zeijts) en Meedenken Met Lochem (lijsttrekker Lex de Goede).
De standpunten van de politieke partijen bereiken u de laatste weken via allerlei kanalen. Gorssel.nl zet de opvattingen van de partijen ten aanzien van specifiek voor Gorssel (mogelijk) belangrijke kernpunten op een rij. Die standpunten zijn samengevat in een pdf-document dat u onderaan dit artikle kunt openen. 

Dorpsplan Gorssel
Een nieuw Dorpsplan voor Gorssel voor de periode 2018-2022 is in de maak. Er was op 20 februari 2018 in De Borkel een brede dorpsbijeenkomst, waar veel ideeën en opmerkingen van Gorsselnaren zijn verzameld.
In het oude Dorpsplan Gorssel 2013-2017 werden onder meer als belangrijke punten genoemd: openstelling van de IJsseldijken voor wandelaars, een goede verkeerscirculatie en parkeervoorziening rond het (toen) nieuwe Museum MORE. Ook de ontwikkelingen rond het wel of niet handhaving van het gemeenteloket, het zwembad en de toename van het goederenvervoer op het spoor waren destijds belangrijke kwesties voor het dorp. Speerpunten in het nieuwe Dorpsplan lijken vooralsnog gevormd te worden door verkeersveiligheid, behoud van het dorpse karakter van Gorssel en de toekomst van de accommodaties.

Standpunten politieke partijen
Uiteraard geeft Gorssel.nl geen stemadvies, maar een vergelijking van de verschillende op de kern Gorssel gerichte en anderszins voor het dorp belangrijke standpunten van de partijen (zie overzicht in pdf) kan een keus vergemakkelijken. We hebben daarvoor de partijprogramma’s van Gemeentebelangen, PvdA, CDA, D66, VVD, MML en GroenLinks geraadpleegd.

Debat en verkiezingsavond
Op 19 maart vindt in de hal van het gemeentehuis in Lochem een ‘Groot Verkiezingsdebat’ plaats met alle zeven partijen. Vanaf 19.30 uur is de inloop, het debat begint om 20.00 uur. De inwoners van de gemeente bepalen de onderwerpen van het debat, aan te geven via het inwonerpanel van de gemeente, Lochem Spreekt. Aanmelden voor het panel kan via www.lochemspreekt.nl 
Logo LochemKiest kleinDe politieke partijen van Lochem bespreken tijdens het debat drie thema’s. De meest genoemde thema’s uit de enquête maken daar deel van uit. Inwoners wordt gevraagd of zij tijdens het debat hun aangedragen thema willen introduceren. Het debat is openbaar toegankelijk en is live te volgen via de website van de gemeente.
Op 21 maart organiseert de gemeente Lochem een uitslagenavond, eveneens in de hal van het gemeentehuis. Vanaf 21.30 tot 24.00 uur is iedereen welkom. De eerste uitslagen worden rond 22.15 uur verwacht.


Gorssel.nl
4 maart 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail