Dorpsplan (3): voorzieningen in Gorssel

Gepost in Nieuws

In het derde deel van de serie rond de bevindingen van de kerngroep DOP (DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022) komt de toekomst van de voorzieningen in Gorssel aan de orde.  Het onderwerp houdt de Gorsselnaren flink bezig, reden voor de Dorpsraad om alle inwoners uit te nodigen voor een extra dorpsavond in de protestantse kerk op 26 maart a.s.

Voorzieningen een ‘heet hangijzer
DOPAcco klein
De Kerngroep: “Tijdens de geanimeerde ontmoeting met dorpsgenoten in De Borkel op 20 februari jl. was het druk. Pittige discussies in de hoek van het thema Verkeer en ook bij Landschap en Natuur was de belangstelling groot.
Het thema Maatschappelijke Voorzieningen spande de kroon. Gorsselnaren met vragen, met zorgen, met ideeën. Meer dan honderd post-its waarop alternatieve opties, waarschuwingen, verzoeken en verzuchtingen zijn geschreven.
Niet iedereen blijkt al op de hoogte van de stand van zaken als het gaat om het schoolgebouw, ‘t Trefpunt, sportvelden, zwembad, zo blijkt. Er zijn diverse knelpunten. Niets doen is geen optie. Dit alles maakt een goed gesprek over wat het dorp Gorssel nodig heeft er niet makkelijker op. Daar gaan we wat aan doen”.

Speciale bijeenkomst op 26 maart 2018
De Dorpsraad nodigt alle Gorsselnaren uit voor een extra dorpsavond over de toekomst van de maatschappelijke voorzieningen op maandag 26 maart, om 20.00 uur in de protestantse kerk in Gorssel. “Wat vinden we van waarde en willen we behouden? Als we het over leefbaarheid hebben, wat bedoelen we dan? Wat moet anders en wat moet in kaart worden gebracht om een keuze te kunnen maken?”
Naast Dorpsraad gaan gemeente, accommodatiewerkgroep en Kerngroep DOP graag met dorpsgenoten in gesprek over de meest gewenste richting. De leiding van het gesprek is in handen van Ingrid de Moel, directeur van Bouwstenen voor Sociaal, een onafhankelijk, sectorverbindend platform voor maatschappelijk vastgoed.
De bijeenkomst vindt plaats in de protestantse kerk in Gorssel en begint om 20.00 uur (inloop met koffie of thee vanaf 19.45 uur). Het is handig om een smartphone mee te nemen. Een onderdeel van het programma bestaat uit het peilen van gegevens en meningen en daarbij is een smartphone heel handig.

Reacties welkom
Op gorssel.nl/dorpsplan staat een overzicht van alle reacties die de kerngroep dorpsplan op 20 februari 2018 in De Borkel heeft verzameld. Reacties zijn nog steeds welkom op de speciale Dorpsplanpagina op Gorssel.nl of via e-mail: . Bij Zig Zag Wonen staat een postbus voor schriftelijke reacties.
Gorssel, 16 maart 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail