Gorssel ‘schoner’ door kinderen Villa Veldhof

Gepost in Nieuws

Op 24 maart 2018 was het weer Landelijke Opschoondag. Meer dan 130.000 Nederlanders (een stijging van 17% ten opzichte van 2017) gingen samen aan de slag om tijdens de zestiende editie van de Landelijke Opschoondag de buurt zwerfafvalvrij te krijgen. Hieraan doen steeds meer jongeren mee. De kinderen van BSO Villa Veldhof in Gorssel gaven hun eigen invulling aan dit ‘schone doel’.

Stichting NederlandSchoon
BorkelVeldhof kleinKinderen Villa Veldhof bij ouderen in De BorrelNederland schoner maken door samen met gemeenten, bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en inwoners zwerfafval te bestrijden en te voorkomen. Dat is het doel van de Stichting NederlandSchoon. De Stichting is 25 jaar geleden opgericht vanuit het idee van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor zwerfafval. Initiatiefnemers waren de verpakkende industrie, de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD) en de  ANWB. 

Lochem schoon
De gemeente Lochem ondersteunt de Landelijke Opschoondag door de acties in de gemeente Lochem te ondersteunen. Circulus-Berkel kan daardoor de groepen voorzien van materialen en het verzamelde afval ophalen en verwerken. Stichting Welzijn Lochem zorgt voor verbindingen die jong en oud enthousiast maken.

Kinderen helpen ouderen met ‘afval’
In Gorssel gaven de kinderen van BSO Villa Veldhof hun eigen invulling aan het ‘schone doel’.
Ze gingen op 22 maart naar De Borkel in Gorssel om samen met de bewoners een afvalbingo, blikwerpen en het grappige ‘wie ben ik met afval te doen. De kinderen pimpten afvalbakken, maakten een afvalcollage en ze gaan ook nog in het dorp schoonmaken. Goed voorbeeld doet goed volgen!
De volgende Landelijke Opschoondag vindt plaats op zaterdag 23 maart 2019.


Redactie Gorssel.nl
25 maart 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail