Volop te doen in Gorssel met komend paasweekend

Gepost in Nieuws

Voor wie dat wil worden het drukke paasdagen: drie dagen kunst kijken op diverse locaties, eieren gooien op de Roskamweide, fakkeloptocht en paasvuur met live optreden van NODOX, beurs voor verzamelaars en een paasbrunch in ’t Trefpunt. En wie aan de slag gaat in de tuin kan z’n snoeihout zaterdag nog brengen voor het paasvuur.

Kunst kijken
SterkWerkindeKerk 001De Gorsselse kunstenaars Agnes Oolthuis en Dorien Plaat hebben een tiental gevierde kunstenaars geïnteresseerd voor een gezamenlijke presentatie ‘Sterk werk in de kerk’. De expositie is van zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april in de kerk van Gorssel. Die dagen is er ook de Lochemse Kunstroute en ook Museum MORE en Galerie Roman Reisinger zijn die dagen geopend.

Eieren, fakkels en vuur
PaasboakeAan de Dommerholtsweg ligt al een flinke paasboake. Zaterdag kan nog snoeihout worden gebracht. Zondagavond zullen de kinderen met hun fakkels de berg aansteken.Er zijn van die tradities die gewoon niet weg te denken zijn. Op eerste paasdag zijn er het eieren gooien (en proberen ongeschonden te vangen!) op de Roskamweide en de fakkeloptocht met het paasvuur aan de Dommerholtsweg. Het eieren gooien is ’s middags vanaf 14.00 uur.
Ieder jaar doen er heel veel kinderen mee aan de fakkeloptocht die De Bolderhoek organiseert. De verkoop van fakkels begint om 19.45 uur op de Kozakkenweg. Aan de Dommerholtsweg ligt een grote paasboake te wachten om met de fakkels te worden aangestoken (na instructies). Eetcafé de Hoek heeft er een extra grote tent staan en er is livemuziek.

NODOX
NodoxNODOX speelt tijdens het paasvuurTijdens het paasvuur speelt NODOX. Gorssel heeft al kennis gemaakt met deze geweldige band tijdens hun uitstekende optreden op het Markepaaltoernooi van de tennisvereniging. Zij spelen akoestische muziek uit de sixties en seventies; blues, country, folk, rock & roll en een vleugje jazz.

Snoeihout
Zaterdag 31 maart van 9 tot 15 uur is de laatste gelegenheid om snoeihout te brengen voor het paasvuur. Alleen snoeihout, niet dikker dan 15cm en er geldt een bescheiden vergoeding voor de scouts die helpen met lossen en voor de muziek tijdens het paasvuur.

Verzamelbeurs en Paasbrunch
Er is ook volop te doen in ’t Trefpunt. Bijna maandelijks houdt de vereniging De Verzamelaar een beurs in de grote hal van ’t Trefpunt. Van heinde en ver komen liefhebbers op zoek naar postzegels, ansichtkaarten, munten en diverse andere verzamelobjecten. In Gorssel is het eigenlijk vrij onbekend. Tijd om ook eens een kijkje te nemen? Zaterdagmiddag kunt u er terecht.
Op tweede paasdag kunt u in ‘t Trefpunt aanschuiven voor een paasbrunch. Het is een variant op de tweewekelijkse inloopmaaltijd ‘Jus in een Kuiltje’. Geen zin om te koken, zin in een praatje? Welkom, maar wel eerst reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Veerpont
Pasen valt vroeg dit jaar en daarom moeten we helaas nog even wachten op het wandel- en fietsveer over de IJssel. De eerste vaardag is 22 april 2018.

 

 

Redactie Gorssel.nl
27 maart 2018

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail