Kunst in hal Trefpunt Gorssel vernieuwd

Gepost in Nieuws

Kortgeleden werden de schilderijen in de hal van ’t Trefpunt vervangen door werk van een andere kunstenaar. De komende maanden hangen er schilderijen van lokale kunstenares Boukelien Brinkman.

BoukelienBrTrefpunt 5Mooie portretten in olieverf vallen bij binnenkomst het meeste op. “Ik streef niet alleen naar een goede gelijkenis, maar probeer ook de persoonlijkheid van de geportretteerde naar voren te laten komen”, aldus de kunstenares die grotendeels autodidact is. Pas sinds een jaar of twee schildert Boukelien portretten in olieverf en werkt ook in opdracht. “Een jaar of zes geleden ben ik begonnen met het tekenen van portretten van Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen”, vertelt Boukelien. “Aanleiding waren mijn contacten met het Elly Hillesum Centrum waar ik zwart-wit foto’s van die kinderen in handen kreeg. Ik wilde, door ze met kleurpotlood te tekenen, weer wat kleur te geven en niet alleen hun rol als slachtoffer te benadrukken, maar ook hun kind-zijn”.

BoukelienBrTrefpunt 3De expositie van portretten en andere olieverfschilderijen zal eind april worden aangevuld door tekeningen van de Joodse kinderen. Het leek Elly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga, die al jarenlang de tentoonstellingen in ’t Trefpunt verzorgen, een gepast idee om deze tekeningen in de periode rond de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, aan de mensen te laten zien.

Meer werk en nadere info is te vinden op de website van Boukelien Brinkman www.ateliergorssel.nl.

 

Gorssel, 29 maart 2018

 

aa

    

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail