Zwemseizoen 2018 bijna van start!

Gepost in Nieuws

Het overhandigen van de eerste zwemwijzer aan burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is het eerste signaal. Dan volgt de voorverkoop van de zwemabonnementen, daarna openen de zwembaden De Boskoele en De Berkel hun deuren en dan…. barst het nieuwe zwemseizoen echt los!

Wat is er te doen dit jaar?
BoskoeleZwemwijzer kleinVan l. naar r.: burgemeester Van 't Erve, Fennie Huzen (beheerder zwembad De Berkel) en Jorrit Erps (manager zwembaden Almen en Gorssel)De nieuwe zwemwijzer 2018 is intussen ook bij de meeste abonnementhouders bezorgd. Hij staat weer boordevol informatie met wat er allemaal te doen is op de zwembaden komend seizoen. In de eerste plaats gewoon lekker zwemmen en spelen in de diepe en ondiepe baden, duurzaam verwarmd door de zonnecollectoren. Daarnaast is er op 10 mei het dauwzwemmen in beide baden en de zwemvierdaagse van 2 t/m 6 juli in De Boskoele. En bij mooi weer in Gorssel een heuse poolparty met disco aan de zwembadrand. Wekelijks zwemmen onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur kan op verschillende momenten en voor verschillende groepen van jong tot oud en van recreatief tot wedstrijdniveau. Zo zijn er LadySwim, Aquagym en triatlonzwemmen.
Boskoele kleinEn uiteraard worden er weer de NRZ-erkende zwemlessen gegeven voor de diploma’s A, B, C en survivalzwemmen 1, 2 en 3. Een van de sportieve evenementen in Almen is de Berkelmarathon en wellicht worden er zwemwedstrijden georganiseerd. Meer informatie over tijden en locaties is te vinden op de websites van de beide baden: www.zwembaddeboskoele.nl en www.zwembaddeberkel.nl.

Nieuw: Kids Bootcamp 
Nieuw is de Kids Bootcamp in Gorssel en Almen voor kinderen van alle leeftijden. Plezier en bewegen staan daarin centraal. Onder begeleiding van een echte Kids Bootcamp trainster worden de kinderen uitgedaagd om te rennen, te springen, te zwemmen, te klimmen en te klauteren. Kortom te ontdekken wat je allemaal kunt in en rondom het zwembad. Durf die uitdaging aan te gaan!

Wanneer gaan de baden open?
Net als voorgaande jaren bepaalt het weer de exacte openingsdag. Als de zon zijn best blijft doen dan kunnen de baden eerder open (eind april). Blijven de dagen en nachten koud en is het slecht weer dan openen de baden later hun deuren (begin mei). “We kiezen voor deze aanpak omdat de ervaring van de afgelopen twee jaar ons heeft geleerd dat het duurzamer is en kosten bespaart als we het weer een handje laten helpen”, vertelt Jorrit Erps, bedrijfsleider van de baden. “Bij een koud voorseizoen moeten we fors bijstoken om de zwembaden te verwarmen terwijl er weinig mensen komen zwemmen. Daarentegen, als het begin september nog mooi weer is, schorten we de sluitingsdatum op”. Zodra de datum bekend is, wordt dit via de website, facebook en de lokale kranten bekend gemaakt.

Voorverkoop abonnementen 
De voorverkoop van de zwembadabonnementen is van start gegaan. Wie nu voor 23 april 2018 het abonnement bestelt, krijgt korting. Voor een gezin met minimaal twee kinderen is er het combi-abonnement, wat nog een extra korting biedt. Leuk voordeel is dat het zwemabonnement toegang geeft tot beide baden, zowel in Gorssel als in Almen. De abonnementen kunnen online worden besteld. “Naast het gegeven dat een abonnement makkelijk is en de drempel om te gaan zwemmen verlaagt, steunen de abonnementhouders daar ook de zwembaden mee”, geeft Henk van Gogh, voorzitter van de Stichting Gorsselse Zwembaden aan. “We zien dat de zwembaden vooral ook een sociale ontmoetingsplek zijn voor de inwoners en daarom vinden we het behoud van de zwembaden ook zo belangrijk. Zwembad De Boskoele veroudert en over de toekomst van dit bad gaan we met de bezoekers binnenkort dan ook graag het gesprek aan. We staan nu voor een nieuw zwemseizoen en gaan daar vooral van genieten”.

Gorssel, 7 april 2018

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail