Gedichten van Mark van Essen in poëziebundel

Gepost in Nieuws

Tijdens het Groot Poëziefeest, dat plaatsvond in het Flint Theater in Amersfoort, ontvingen dichters die genomineerd waren voor de poëziewedstrijd ‘Het andere gedicht’ de gedichtenbundel ‘Waar ik Weg Waai’ uitgereikt. Gorsselnaar Mark van Essen hoorde bij de genomineerden. Twee van zijn gedichten met het thema ‘Onderweg’ zijn in de bundel opgenomen.Mark van Essen schrijft zijn gedichten bij het Activiteitencentrum van Trajectum in Zutphen.

Special arts
Essen Mark kleinMark van Essen met dichtbundelDe poëziewedstrijd ‘Het andere gedicht’, een gedichtenwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking, is een initiatief van de Stichting Special Arts. De stichting richt zich op kunst en handicap en bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen.

Veel animo
De animo voor de wedstrijd was groot. Er waren bijna duizend gedichten ingestuurd. In de bundel, die binnenkort te koop is bij Boekhandel Bechtle in Gorssel, staan 156 gedichten van mensen met een verstandelijke beperking.
Tijdens het Poëziefeest met muziek, theater en poëtische verrassingen (gedichten waren op muziek gezet en werden gezongen) traden de drumband Blij met Muziek, zangeres Elske DeWall, popduo The Mockingbirds en Terts Brinkhoff op. De vakjury, onder leiding van Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, maakte de prijswinnaars bekend. Een van de winnaars was Qualida Benakcha met het korte gedicht: Onderweg is weg, Onderweg is terug, Kom maar binnen in mijn hart.

Schilderij
Essenschilderij klein'Onderweg', Hennie van EssenHennie van Essen, de moeder van Mark, wist al enige tijd dat de gedichten van Mark voor de poëzieprijs waren genomineerd. Zij heeft een ervan in een schilderij verwerkt. Dat schilderij hangt zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 op de expositie van de teken- en schilderclub Het Koerhuis in de Gorsselse kerk.

‘Onderweg’
‘Onderweg
Ik heb een baby in mijn buik
Die is onderweg naar een nieuw leven
Dat neemt hij later in gebruik
Maar dat duurt nog even
Nog 9 weken en een paar dagen 
Mag ik hem bij me dragen’
(Mark van Essen)


Gorssel, 13 april 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail