Wielerclub nodigt geïnteresseerden uit

Gepost in Nieuws

‘Fiets mee met de WTC’ dat is het motto waarmee de Wieler Toer Club (WTC) Gorssel geïnteresseerden uitnodigt om op 29 april en 13 mei mee te fietsen met de zondagse clubronde. WTC Gorssel organiseert al weer voor het elfde seizoen deze meefietsdagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging. Op deze twee meefietsdagen krijg je de kans om op een gezellige wijze kennis te maken met het fietsen in toerclub verband. “Wij hebben voor beide dagen een mooie route uitgewerkt om samen met leden van WTC Gorssel te fietsen. Op 29 april rijden we richting de Veluwe een rondje Hoenderloo. Op 13 mei rijden we een rondje Posbank” aldus voorzitter van de vereniging Martijn Loot.

Drie groepen
WTC FietsMeeDe S-groep van WTC-Gorssel (foto Matthias Alfrink)Vanaf het begin van de lente tot eind september wordt er door de leden van WTC Gorssel op zondagochtend op de racefiets gefietst. De tochten variëren door het seizoen heen in lengte van 70 tot ruim 100 km. De start van de tochten is iedere zondagochtend om 9.00 uur op het plein tegenover Museum MORE in Gorssel. Er wordt in drie groepen gereden: S, T+ en T, oftewel sport, toerplus en toer. De sportgroep fietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 33 km per uur, toer+ rijdt gemiddeld circa 30 km en de toergroep ongeveer 27 km per uur. Maar voor alle groepen geldt: samen uit, samen thuis! Ook de koffiestop onderweg wordt voor alle groepen gezamenlijk gepland.

In de winter stappen de meeste leden over van de race- naar de ATB/MTB-fiets. Een deel van de leden rijdt dan een eigen MTB route in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen MTB tochten die door verenigingen in de omgeving worden georganiseerd.

31 jaar
WTC Groepsfoto jan2018Groepsfoto van januari 2018, voor de zaak van shirtsponsor Keukenstudio StorminkWTC Gorssel organiseert jaarlijks drie toertochten: de Omloop van Gorssel in augustus waarbij zowel een weg- als een veldtoertocht wordt georganiseerd en twee veldtoertochten over o.a. de Gorsselse Heide in november en februari.
De wielerclub bestaat dit jaar 31 jaar en heeft circa 70 leden uit Gorssel en haar omliggende dorpen. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een feestavond, een clinic, een clubweekeind op de weg en een ATB/MTB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoen afsluiting met een snertmaaltijd bij Eetcafé de Hoek in Gorssel of de Nieuwe Aanleg in Almen is traditie. De sponsors van de club zijn Keukenstudio Stormink Gorssel en WR Bikes in Haarle.

Meefietsen? Graag even aanmelden!
WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om een ochtend mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar zijn welkom. Afhankelijk van uw wensen en ervaring fietst u mee met één van de drie groepen. Van u wordt een sportieve instelling gevraagd, een fietshelm en een geschikte fiets. Heeft u wel belangstelling maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC Gorssel proberen om samen met u iets te regelen.

Als u deze uitdaging aan wilt gaan, en op zondagochtend 29 april en/of zondagochtend 13 mei om 09.00 uur graag een keer meefietst, dan kunt u zich opgeven bij Ronald Hesseling, wegcoördinator WTC Gorssel (tel: 06-18274000, e-mail: ).

Meer informatie over WTC Gorssel is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl en op Facebook via www.facebook.com/wtcgorssel 
  

Gorssel, 19 april 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail