Scouting IJsselgroep viert Sint Jorisdag

Gepost in Nieuws

Zaterdag 21 april vierde Scouting IJsselgroep Sint Jorisdag. Deze dag staat in het teken van Sint Joris, een dappere ridder die een verschrikkelijke draak versloeg. Traditiegetrouw gaan de scouts dan naar de begraafplaats, waar tulpen worden gelegd bij de graven van dappere soldaten en verzetsstrijders die ons tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen bevrijden van het kwaad. “Zij zijn eigenlijk onze Jorissen” aldus de scouts.

ScoutingJorisdag2018 2Na de plechtigheid vertrokken alle leden naar het Roskamveldje. Daar werd het spel voor de jeugdleden uitgelegd. Met behulp van een mobiele telefoon mochten ze op zoek naar QR-codes, die ze konden scannen om punten te verdienen. Met genoeg punten konden een paard, helm, zwaard en andere attributen gekocht worden. Als je alle attributen gekocht had kon je de draak verslaan!

ScoutingJorisdag2018 1De leiding kon ondertussen op de Roskamweide een toren opbouwen. In krap drie uur tijd werd een toren van maar liefst 6 meter hoog opgebouwd. Deze toren zal tijdens Koningsdag worden gebruikt als kabelbaantoren.

Zoals ieder jaar wordt tijdens Sint Jorisdag ook een kampvuur gehouden. Helaas kon door droogte geen kampvuur aangestoken worden in verband met brandgevaar. Tijdens het 'kampvuur zonder kampvuur' werd een recordaantal van acht welpen geïnstalleerd. Zij krijgen bij hun installatie een groepsdas, die ook vanaf dat moment mag worden gedragen. Daarnaast werd het Sint Jorisverhaal op originele wijze verteld, waarbij dit keer niet een draak, maar een vuurspuwende reuzenkip verslagen moest worden!
  

Gorssel, 22 april 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail